POMERIO ME JE SA KREVETA: Građane Kragujevca uplašio zemljotres, strahuju od novih potresa
Foto: Shutterstock

Zemljotres pogodio kragujevac

POMERIO ME JE SA KREVETA: Građane Kragujevca uplašio zemljotres, strahuju od novih potresa

Društvo -

"Bože, odavno se nisam uplašila ovako za moje, sva sreća nije bio jak zemljotres", navela je jedna korisnica društvene mreže Tviter komentarišući potres koji je u 11.51 registrovan u Kragujevcu.

Zemljotres magnitude 3,3 jedinica Rihterove skale pogodio je jutros region grada Kragujevca. Intezitet u epicentru procenjen je na V stepena Merkalijeve skale, navodi se na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Na sreću oštećenja na objektima i druge materijalne štete nije bilo, ali je potres uznemirio građane.

- Bila sam u hodu kad je moja trudna ćerka skočila i povikala:"Zemljotres!",a sin sišao sa sprata u panici. Ja mrtva hladna kažem da im se učinilo, kad ono međutim... - napisala je jedna korisnica Tvitera.

Iako je bilo onih koji zemljotres nisu osetili, te su za njega saznali tek na društvenim mrežama, neke druge je pak potres uplašio.

"Iznenađenje, kratko je bilo, nije jak, ali pomerio me je sa kreveta","Čula se tiha buka i potom se zatresla fotelja", "Kod mene na šestom spratu osetilo se baš baš", neki su od komentara na društvenim mrežama koje su pisali građani Kragujevca.

Kako je za "Kurir" navela jedna Kragujevčanka, potres je kratko trajao, a čuo se takođe i neobjašnjivi zvuk u pozadini.

- Prvo se čulo nešto, a onda se i sve zaljuljalo, bukvalno na dve sekunde. Čula sam da je po centru grada, gde su stanovi, baš drmalo. Nadam se da se novi neki potres neće desiti - navela je čitateljka "Kurira".

(Kurir.rs/ M.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track