POJAVA NOVOG SOJA NAMEĆE VIŠI NIVO OPREZNOSTI: Edita Stokić objasnila zbog čega još nema popuštanja trenutnih epidemioloških mera
Foto: Adria Media TV

krizni štab

POJAVA NOVOG SOJA NAMEĆE VIŠI NIVO OPREZNOSTI: Edita Stokić objasnila zbog čega još nema popuštanja trenutnih epidemioloških mera

Društvo -

Pojava novog, britanskog soja korona virusa u Srbiji nameće viši nivo opreznosti, bez popuštanja epidemioloških mera zaštite, rekla je danas direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić i dodala da u toj ustanovi nema pacijenata kod kojih je potvrđen mutirani korona virus.

Stokić je to rekla na pres konferenciji Kriznog štaba, na pitanje da li je u Srbiji otkriveno još slučajeva novog soja virusa i da li postoji mogućnost da se zbog registrovanja mutiranog virusa ponovo uvedu oštrije mere.

Ona je kazala da Novosađanka koja je donela novi, britanski soj virusa u Srbiju nije hospitalizovana i da novi mutirani virus sa aspekta kliničke prakse ne stvara probleme, ali da nameće dodatni oprez.

- To znači da nema popuštanja mera i da i dalje budemo u liniji borbe sprečavanja širenja virusa koja podrazumeva maske, propisanu distancu, redovnu dezinfekciju, izbegavanje okupljanja... - rekla je Stokić.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track