Najnovije vesti

KAD PRIMIMO 1. DOZU VAKCINE NISMO ZAŠTIĆENI! Dr Stevanović otkriva: Ne možete tek tako da bacite maske! Korona stiže sa zimovanja
Foto: Tanjug Printscreen

POSLE SASTANKA SA DIREKTORIMA KOVID BOLNICA

KAD PRIMIMO 1. DOZU VAKCINE NISMO ZAŠTIĆENI! Dr Stevanović otkriva: Ne možete tek tako da bacite maske! Korona stiže sa zimovanja

Društvo

Imunitet se stiče tek posle 15 dana od revakcine, odnosno primljene druge doze

BEOGRAD - Završen je i današnji sastanak ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima i rukovodstvom kovid bolnica, saopštio je dr Goran Stevanović, prvi čovek Infektivne klinike, posle jutrošnjeg sastanka u Palati Srbija.

Dr Stevanović je na samom početku rekao da s obzirom na to da je broj novozaraženih daleko manji, iz kovid sistema izlazi KBC Bežanijska kosa.

- Ne verujem da će se broj novoobolelih smanjivati jer jedan deo njih ima sekundarne kontakte sa skijalištima i zimovalištima, pre svega najmlađi, pa onda obole njihovi stariji ukućani koji dolaze sa težim kliničkim slikama - rekao je dr Stevanović.

Zlatibor Loncar, Goran Stevanović
foto: Tanjug Printscreen

- Hoću da zamolim građane i da kažem da ne mogu da bace maske i zaborave preventivne mere kad prime prvu dozu jer imunitet se stiče tek 15 dana posle primljene druge doze, što znači da se pridržavaju preventivnih mera - rekao je dr Stevanović i dodao da za sve važi da treba da izbegavaju mesta sa velikim brojem ljudi.

- Kad primimo prvu dozu vakcine nismo zaštićeni - naglasio je dr Stevanović i dodao: Kako se budu kretali brojevi a videćemo u narednom periodu, tako će se dalje organizovati kapaciteti. 

Zlatibor Loncar, Goran Stevanović
foto: Tanjug Printscreen

- Bolnica KBC Bežanijska kosa već tokom jučerašnjeg dana počela je da discolira bolesnike kojima treba dalje lečenje i da otpušta one koji mofu kući, posle čega sledi dezinfekcija... KBC Zvezdara potpuno je izašao iz kovid sistema i od ponedeljka potpuno prelazi na redovan režim - rekao je dr Stevanović.

Dr Mirsad Đerlek je posle njega rekao da je zabrinut jer broj pacijenata ne opada koliko se očekivalo pa se stoga treba pridržavati mera - nositi maske i držati distancu. On je dodao i da država nabavlja višemilionski vrednu medicinsku opremu. Đerlek je naglasio da i da želi da se zahvali na požrtvovanom radu zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji fronta već godinu dana i kojima je sada, kako je rekao, omogućeno i da uzmu povoljne kredite.  

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...