TEŠKA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Građani se opustili, bolnice se pune, struka poziva na OPREZ
Foto: Kurir Printscreen

dr Ivo Udovičić

TEŠKA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Građani se opustili, bolnice se pune, struka poziva na OPREZ

Društvo -

Komandant beogradske vojne bolnice Karaburma, dr Ivo Udovičić, rekao je danas da je epidemiloška situacija u Srbiji "teška" jer se "opet bolnice pune kovid-pacijentima" i jer su se građani "opustili", slabije se pridržavaju propisanih sanitarnih mera.

- Bolnica Karaburma je opet puna pacijenata, kao i neke druge, a neke se još pune - upozorio je Udovićić.

- Obustavili smo vraćanje bolnica iz kovid-sistetma u ne-kovid, plašimo se da ćemo, ako se ovako nastavi, morati da neke opet uključimo u kovid-sisetem -rekao je Udovičić novinarima posle sednice Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.

On je pozvao građane da budu oprezni pogotovo tokom dva neradna dana početkom iduće nedelje zbog praznika, Dana državnosti, napominjući da "nema opuštanja dok epidemija ne prođe".

Naveo je da nije siguran zašto su se građani opustili, moguće zbog uspešnog toka vakcinacije, ali, naglasio je, prva doza vakcine ne znači zaštitu, a ni posle druge nije isključeno da se neko neće razbileti, mada verovatno neće imati teži oblik bolesti.

Epidemiolog Predrag Kon je izjavio da je u Srbiji obavljeno ukupno 710.138 vakcinacija. U okviru tog broja je i 126.149 građana koji su primili i drugu dozu vakcine, a ostali samo prvu.

(Kurir.rs/ Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track