NA ZLATIBORU OKO 30.000 LJUDI: Zbog epidemioloških mera pojačane kontrole komunalne, sanitarne i turističke inspekcije
Foto: Printscreen/RTS

kapaciteti popunjeni

NA ZLATIBORU OKO 30.000 LJUDI: Zbog epidemioloških mera pojačane kontrole komunalne, sanitarne i turističke inspekcije

Društvo -

Ovaj vikend i dva praznična dana za mnoge su svojevrstan mini-odmor koji provode u turističkim centrima, a epidemiolozi upozoravaju da ukoliko se ne budu poštovale sve mere predostrožnosti posle svega možemo imati novo povećanje broja inficiranih korana virusom.

Kapaciteti u najvećim zimskim turističkim centrima su popunjeni, tako je i na Zlatiboru gde boravi oko 30.000 gostiju.

Većina ljudi na Zlatiboru poštuje mere, drži distancu i nosi maske, ali da ima i onih koji su isuviše opušteni u odnosu na aktuelnu epidemijsku situaciju.

Zlatibor
foto: Printscreen/RTS

Da bi se poštovale mere, najavljeno je da će narednih dana biti pojačane kontrole i nadzor komunalne, sanitarne i turističke inspekcije.

Dino Kozica iz hotela "Palisad" kaže da od početka epidemije rade smanjenim obimom kako bi ispoštovali sve mere i preporuke.

- Mi smo još u junu prošle godine napravili naš interni akt gde smo jasno definisali aktivnosti zaposlenih i gostiju u samom ponašanju u toku trajanja epidemije. Među najbitnijim pravilima kojih zaposleni i gosti moraju da se pridržavaju je svakako nošenje zaštitne maske, redovna dezinfekcija, održavanje fizičke distance - dodao je Kozica.

Upravo zbog održavanja distance, zlatiborska gondola sada umesto deset putnika u svojim kabinama prevozi po četiri osobe.

Turističke manifestacije, poput "Pršutijade", ovde godine neće biti održane.

Ugostiteljski objekti zatvaraju se u 20 časova, a ono što može predstavljati problem su veća okupljanja u iznajmljenim privatnim smeštajima, koje je teško kontrolisati.

(Kurir.rs/ RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track