ĐAVO ODNEO ŠALU, NAREDNIH DANA NA SNAZI NULTA KORONA TOLERANCIJA: Više od 1.500 inspektora na terenu, češljaju sve redom
Foto: Damir Dervišagić

pojačana kontrola zbog praznika

ĐAVO ODNEO ŠALU, NAREDNIH DANA NA SNAZI NULTA KORONA TOLERANCIJA: Više od 1.500 inspektora na terenu, češljaju sve redom

Društvo -

Disciplina je popustila, građani su se opustili, a medicinski deo Kriznog štaba izražava zabrinutost i poručuje da je izvesno pooštravanje mera ukoliko broj pozitivnih i hospitalizovanih nastavi da raste.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere.

Ističe da je u petak uveče bilo intervencija na Kopaoniku.

- Sanitarni inspektori su posebno angažovani ovih dana i neće imati državni praznik, moraće da rade - ističe Stamenković.

Ističe da će na terenu ovih dana biti više od 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionara i inspektora lokalnih samouprava.

Goran Stamenkovic
foto: Printscreen/RTS

- Sva pravna lica koja budu kontrolisana, svi preduzetnici, moraće da se suoče sa odgovornošću i sa izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori preduzimati na terenu, bez ikakvog izuzetka - naglašava Stamenković.

Kaže da je za tri i po meseca sprovedeno više od 270.000 nadzora, preko 1.870 izrečenih prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od oko 790 miliona dinara.

Ističe da će ovih dana "pod lupom" posebno biti ugostiteljski objekti i turistički centri.

- Moja poruka svim preduzetnicima je da korona redari moraju da rade svoj posao i da korisnici usluga treba da znaju i da ih neko podseti na mere, jer kada inspektor dođe više nema upozoravanja - kaže Stamenković.

Najrigoroznija mera koja može biti izrečena jeste zatvaranje objekta na 72 sata nakon pražnjenja.

- Onaj ko pruža usluge je dužan da te usluge drži u zakonskim okvirima. Osim nošenja zaštitnih maski, korišćenja dezinfekcionih sredstava i poštovanja distance, najvažnija stvar je dozvoljeni broj korisnika - navodi Stamenković.

Građani kršenje mera mogu da prijave na broj telefona 064/88-11-405.

(Kurir.rs/ RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track