MINISTARKA KISIĆ: Obezbediti socijalnu sigurnost svima, naročito ranjivim grupama
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

međunarodni dan socijalne pravde

MINISTARKA KISIĆ: Obezbediti socijalnu sigurnost svima, naročito ranjivim grupama

Društvo -

Cilj Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja jeste da obezbedi socijalnu sigurnost svim građanima, a naročito ranjivim grupama, poručila je danas resorna ministarka Darija Kisić Tepavčević, povodom Međunarodnog dana socijalne pravde.

Ona je danas u Šapcu obišla Gerontološki centar i preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Novitas Consult doo, gde je istakla da je dostizanje socijalne pravde i jednakost za sve moguće samo ukoliko se poštuje dostojanstvo svakog građanina.

Darija Kisic Tepavcevic
foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Dodala je da je potrebno i da se radi na eliminisanju svake vrste nasilja, neravnopravnosti i nepravde.

Kisić Tepavčević je rekla i da će resorno ministarstvo 1. marta raspisati Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Navela je da je prioritet da raspodela sredstava doprinese ekonomskom osnaživanju preduzeća i otvaranju novih radnih mesta.

Darija Kisic Tepavcevic, Sabac
foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ovogodišnji budžet Ministarstva za podršku preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom je 625 miliona dinara, od čega je 175 miliona dinara opredeljeno za raspodelu putem Javnog poziva.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić zahvalio je ministarki Kisić Tepavčević na poseti i podršci i poručio da taj grad ulaže velike napore da osobe sa invaliditetom imaju bolji tretman u društvu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track