Najnovije vesti

VUČIĆ O ASTRAZENEKA VAKCINAMA: Nisu pale s neba, rezultat su bilaterarnog dogovora! Dugo smo se borili
Foto: Tanjug Printscreen

u martu se očekuje 100.000 vakcina iz kovaks programa

VUČIĆ O ASTRAZENEKA VAKCINAMA: Nisu pale s neba, rezultat su bilaterarnog dogovora! Dugo smo se borili

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je revakcinacija od ključnog značaja i izrazio uverenje da će Srbija, pre nego što dođu vakcine iz Kovaks programa, vakcinisati i revakcinisati 1,1 do 1,2 miliona ljudi, što je 20 odsto punoletnog življa.

Vučić je, u obraćanju medijima, rekao da su AstraZeneka vakcine, koje su danas stigle u Srbiju rezultat bilateralnog, odnosno trilateralnog dogovora.

vakcine, aerodrom Nikola Tesla, Astra Zeneka, Aleksandar Vucic
foto: Tanjug Printscreen

- Ovde smo danas zato što smo bilateralnim putem, odnosno trilateralnim uspeli ovo da dogovorimo. Dugo smo se borili. Mnogo muka je bilo za britanske zvaničnike koliko smo ih davili našim zahtevima. Nije ni nama uvek prijatno da to radimo, ali se borimo za zemlju i građane. Oni su imali strpljenja da nas saslušaju. Onda smo mučili Paskala Sorioa, direktora Serum instituta u Indiji, pa sam poruke slao šefu diplomatije Indije i indijskom premijeru - objasnio je on.

Vučić je kazao da su rezultat svega toga vakcine, te da one nisu pale neba kako neki kažu, jer da je tako, kako je rekao, imali bi ih i drugi.

Upitan kada će stići vakcine iz Kovaks programa, rekao je da će oko 100.000 AstraZeneka možda stići u prvoj polovini marta.

- Mi ćemo dodatno da ubrzamo revakcinaciju. Ona je od ključnog zančaja. Prva vakcina ne znači ništa, pa kada primite drugu onda petnaest danas ne smete da se opuštate. Tek posle toga možete nešto malo da se opustite - dodao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...