Najnovije vesti

DR TIODOROVIĆ OTKRIVA SVOJ STAV ZA KURIR: Kafane da se zatvore u kritičnim mestima, a u celoj Srbiji skraćenje rada do 18 sati
Foto: TV Prva printscreen

KRIZNI ŠTAB ZASEDA

DR TIODOROVIĆ OTKRIVA SVOJ STAV ZA KURIR: Kafane da se zatvore u kritičnim mestima, a u celoj Srbiji skraćenje rada do 18 sati

Društvo

BEOGRAD - Prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba za borbu protiv korone, kaže za Kurir da je njegov stav da treba zatvoriti ugostiteljske objekte u mestima gde je ogroman broj zaraženih, poput Arilja i Vranja.

A ako broj zaraženh ne bude padao u narednih nekoliko dana i u celoj Srbiji za početak skratiti radno vreme kafana, kafića i svih ugostitelja, a moguće i tržnih centara, do 18 sati.

- Nije isto Vranje, Arilje i Kraljevo, koji su relativno manji gradovi, a imaju toliki broj zaraženih, kao neki veliki gradovi. Oni su došli do faze da treba zatvoriti sve ugostiteljske objekte. I tamo na svakom koraku mora biti mnogo veća kontrola nego ranije - kaže za Kurir Tiodorović uoči sednice kriznog štaba koja je zakazana za sutra u 8 sati.

Branislav Tiodorović
foto: Tanjug Printscreen

On dodaje da to ne znači da kontrola i poštovanje mera ne treba da budu rigorozni i u ostatku Srbije, pre svega Beogradu i većim gradovima, a posebno u tržnim centrima gde se gotovo ništa i ne poštuje od mera. Sve je više zaražene dece, pre svega učenika, a prof. Tiodorović ističe da problem inficirane dece treba rešavati parcijalno.

Branislav Tiodorović
foto: Tamara Trajković

- Decu ne treba gledati kroz prizmu cele Srbije, tačno se zna u kojim gradovima se mora preći na onlajn nastavu - ističe Tiodorović. On naglašava da će biti vrlo važno kakve će dnevne korona brojke biti u narednih 4-5 dana.

- Ako to bude išlo i dalje tendencijom rasta, ograničavanje radnog vremena ugostitelja i tržnih centara biće verovatno i za početak do 18 sati. I još striktnije kontrole, pa i zatvaranje objekata koji su to zaslužili. Pričaćemo i o vikendima na kriznom štabu pa ćemo videti treba li i tu nešto da se menja i pooštrava - naglašava Tiodorović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...