DRŽAVLJANKA RUANDE UDATA ZA SRBINA: Efrozini Stanković može da bude odobren privremeni boravak u našoj zemlji
Foto: Printskrin / Instagram

iz humanitarnih razloga

DRŽAVLJANKA RUANDE UDATA ZA SRBINA: Efrozini Stanković može da bude odobren privremeni boravak u našoj zemlji

Društvo -

Državljanki Ruande Efrozini Stanković, udatoj za našeg državljanina, može biti odobren privremeni boravak u Srbiji iz humanitarnih razloga pošto zahtev i potrebna dokumenta podnese Upravi za strance MUP-a, saopštilo je danas Zaštitnik građana.

Ova institucija navodi da je do ovakvog odgovora MUP-a došlo pošto je Zaštitnik intervenisao u postupku državljnke Ruande udate za Bojana Stankovića.

O dobijenoj informaciji od predstavnika Uprave za strance Zaštitnik je obavestio Stankovića i u tom dopisu precizirao da Efrozina mora lično da podnese zahtev te naveo sva neophodna dokumenta koja se moraju priložiti kao i takse koje moraju biti plaćene.

Predstavnici Uprave Zaštitnika su informisali i da se državljanka Ruande nije obraćala zvaničnim putem upravi sa zahtevom za odobrenje privremenog boravka u Srbiji po bilo kom osnovu, ni lično, ni preko punomoćnika.

Zaštitnik građana je obavestio Stankovića da se privremeni boravak iz humanitarnih razloga odobrava u trajanju do jedne godine ili kraće.

Za produžetak takvog boravka zahtev se može podneti najranije tri meseca, a najkasnije 30 dana pre isteka roka važenja privremenog boravka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track