DR GOJKOVIĆ OTKRIO KAKO SE LOMILO IZA ZATVORENIH VRATA KRIZNOG ŠTABA: Evo šta je tražio neumoljivi medicinski deo!
Foto: Printscreen Tanjug

situacija u državi je vanredna, veliki broj zaraženih

DR GOJKOVIĆ OTKRIO KAKO SE LOMILO IZA ZATVORENIH VRATA KRIZNOG ŠTABA: Evo šta je tražio neumoljivi medicinski deo!

Društvo -

BEOGRAD - Situacija je vanredna! I medicinski deo Kriznog štaba traži da se ovakve mere produže na 14 ili čak 21 dan i to nije tajna, saopštio danas posle okončane sednice u Palati Srbija pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.

01:32

Članovi Kriznog štaba predstavili pooštrene vikend mere

On je prethodno saopštio da jutros usvojene najnovije i pooštrene mere Kriznog štaba stupaju na snagu večeras u ponoć.

- Epidemiološka situacija u zemlji je vanredna, jer je već neko vreme prisutno blago povećanje broja zaraženih korona virusom, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i apelovao na građane da poštuju mere i da se vakcinišu. Gojković je rekao da epidemiološki deo Štaba očekuje da broj zaraženih raste u narednom periodu, ali da je dobro da taj rast nije eksponencijalan, što je, uveren je, posledica vakcinacije i poštovanje mera najvećeg broja ljudi.

On je rekao da je do sada skoro 700.000 građana revakcinisano, kao i da je oko 1,85 miliona vakcina upotrebljeno. Gojković je rekao da se otvaraju novi punktovi, kako bi se omogućilo što većem broju građana da se vakcinišu. "Uz apel za poštovanje mera, najvažnija stvar je vakcinacija", rekao je Gojković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track