OGRANIČITI BORAVAK DECE U VRTIĆIMA! Sindikat predškolskog vaspitanja traži: Da dolaze samo mališani čiji roditelji rade
Foto: Shutterstock

zbog epidemiološke situacije

OGRANIČITI BORAVAK DECE U VRTIĆIMA! Sindikat predškolskog vaspitanja traži: Da dolaze samo mališani čiji roditelji rade

Društvo -

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije zatražio je danas od vlade Srbije i Branka Ružića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da zbog epidemiološke situacije ograniče i boravak dece u vrtićima.

Naime, ovaj sindikat zatražio je od nadležnih da donese odluku kojom bi decu u vrtiće dovodili samo roditelji koji su radno angažovani.

- Obzirom da ni ovaj put zaposleni u predškolskim ustanovama nisu izuzeti od rada, i ako je epidemiološka situacija sve gora smatramo da ste u obavezi da naložite određene mere i prema korisnicima usluga vrtića, a koje se tiču boravka dece u vrtićima. Kako nije problem ograničiti rad mnogih institucija, verujemo da nije i ne može da bude problem ograničiti dolazak dece u vrtiće. Predlog, koji nema potrebe objašljavati i razlagati, je da se dozvoli samo dolazak dece čiji su roditelji, staratelji i drugi zakonski zastupnici u ovom trenutku radno angažovani - naveli su u ovom sindikatu.

Ana Brnabic
foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Podsetimo, nakon sednice Kriznog štaba, premijerka Ana Brnabić je izjavila da se vrtići neće zatvarati.

- Vrtiće ne možemo da zatvorimo, tako da oni nastavljaju da rade, ali je potreban maskimalan oprez i poštovanje mera. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, pozivam ih da nam se obrate da to završe što pre - poručila je Brnabić.

(Kurir.rs/R. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track