EPIDEMIJA U RASINSKOM OKRUGU: Do 450 pregleda dnevno, vakcinacija i u seoskim centrima
Foto: Printscreen/RTS

ambulanta radi u 2 smene

EPIDEMIJA U RASINSKOM OKRUGU: Do 450 pregleda dnevno, vakcinacija i u seoskim centrima

Srbija -

Masovna imunizacija građana i građanki u Kruševcu i u Rasinskom okrugu u celini odvija se planiranom dinamikom i spada u sam vrh po organizovanosti i uspešnosti u Srbiji.

Pored centralnih punktova u gradu (Hala sportova), vakcinacija se odvija i u prigradskim naseljima i seoskim centrima i to: u Velikom Šiljegovcu, Jasici, Velikim Kupcima, Beloj Vodi, Bivolju, Parunovcu, Čitluku, Pepeljevcu i Konjuhu, a od danas i u Žabaru i Globoderu.

Masovna imunizacija je omogućena svim zainteresovanim građanima starijim od 45 godina i bez prethodnog prijavljivanja putem portala eUprava. Prema najnovijom podacima gradskog Zavoda za javno zdravlje, u Kruševcu je do sada vakcinisano 22.224, a drugu dozu je primilo 12.665 lica.

U Kovid ambulanti "14. oktobar" ponovo raste broj prvih pregleda. U protekloj nedelji pregledano je od 300 do 450 lica na dnevnom nivou, što je zabrinjavajuća brojka. Radi se o prvom i drugom kontrolnim pregledu onih lica koja imaju povišenu temperature i simptome virusa kovid 19. Lica sa lakšom kliničkom slikom dobijaju terapiju a sa težom se upućuju na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu.

Kovid ambulanta radi svakog dana u dve smene, od 7 do 17 sati, a laboratorija i radiološka služba od 7 do 16 časova. Radno je angažovano 12 lekara i 18 medicinskih sestara.

(Kurir.rs/ Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track