nedopustivo

POSLE SKANDALA U ŠKOLI DEČAKOV OTAC OTKRIO: Učiteljica nije SUSPENDOVANA, mali ima teške psihičke posledice (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

U javnosti je odjeknula vest da je učiteljica, u OŠ „Joca Milosavljević“ u Miloševu, nadomak Jagodine, udarila i povredila učenika. Otac 10 godisnjeg decaka tvrdi da mu je uciteljica i ranije lomila lenjire i gužvala domaće zadatke i pokušavala da ga natera da se viđa sa babom i dedom po majci koja je preminula pre četiri godine.

Nakon smrti supruge Nebojša Danković iz Miloševa sam se brine o sinu, koji je kako kaže jednog dana došao sa žalbom da ga učiteljica maltretira. Otac ga je odveo kod lekara, nakon čega je obaveštena policija.

-Desilo se to da je učiteljca nakon kratke rasprave za vreme odmora odvela maloletnog dečaka P. D. u ženski wc, tu ga je zaključala i pokušala da ga ubedi da se viđa sa babom i dedom. I da će ga otac zlostavljati ako to ne radi – kaže advokat Marko Radivojević.

Dete tvrdi da ga je učiteljica tom prilikom i udarila, a lekarski nalazi pokazali su da postoje povrede. Prema rečima oca, ovo nije prvi put da se dete žalilo da ga učiteljica maltretira.

Iz škole se često vraćao uznemiren i sa psihičkim problemima.

-U početku je prvo pomišljao da iskoči kroz prozor, to sam uspeo da reši sa detetom. Samo želim da ga zaštitim, ja njega šaljem u školu da uči, a ne da ga neko maltretira - navodi Nebojša Danković, otac mališana.

Dete već mesec dana ne pohađa školu zbog povreda ruke, ali čeka i na mišljenje psihijatra.

-Dete je uznemireno jer ga brine činjenica šta će sa njim biti ako učiteljica i dalje bude tu. Možda ćemo ga prebaciti u drugu školu ako se desi da učiteljica I dalje ostane - kaže nesrećni otac.

Prema rečima advokata, direktorka škole dužna je da pokrene postupak protiv učiteljice i ukloni je sa radnog mesta, dok su iz Ministarstva rekli da će inspekcija ispitati čitavu situaciju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track