TERETANAMA PONOVO DOZVOLJEN RAD, A EVO ŠTA KAŽU VLASNICI: Zahvalni smo Vladi, od ovog posla živi na desetine hiljada ljudi!
Foto: Privatna arhiva

važna poruka

TERETANAMA PONOVO DOZVOLJEN RAD, A EVO ŠTA KAŽU VLASNICI: Zahvalni smo Vladi, od ovog posla živi na desetine hiljada ljudi!

Društvo -

Vlada Srbije odlučila je, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, da od jutros od 6 sati omogući rad brojnim objektima, među kojima su i teretane, fitnes klubovi i spa centri.

Ovom odlukom teretane i slični objekti mogu da rade do 20 časova, a u obavezi su da obezbede šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Aleksandar Đorđević, vlasnik teretana "Ahilej", inače predsednik Beogradskog saveza za bodi bilding i fitnes i reprezentativac Srbije i šampion u bodi bildingu, kaže za Kurir da su vlasnici teretana zahvalni vladi Srbije što je prepoznala da su, kako kaže, fitnes centri i teretane rasadnici zdravog načina života i zdravlja, te da se ne mogu poistovećivati sa ostalim branšama.

- Od samog starta epidemije podržavali smo napore Vlade i mere koje su donosili u cilju suzbijanja pandemije i pridržavali se istih. Međutim, kada smo uvideli da ispaštamo zbog organizatora korona žurki i ostalih, ispred skupštine smo održali javni trening. Na ovaj način smo želeli da ukažemo svim građanim i kriznom štabu da zabrana rada teretana i fitnes centra utiče loše na mentalno i zdravstveno stanje stanovništva - kaže Đorđević i dodaje da u Srbiji ima nekoliko hiljada teretana u kojima radi na desetine hiljada ljudi.

Beograd, Teretana, Lokali, Otvaranje, koronavirus
foto: Nemanja Nikolić

Đorđević kaže da ovi objekti ne predstavljaju rizik za širenje korona virusa, jer su velikih kvadratura i striktno se vodi računa o svim merama.

- Sprave su ionako zbog gabarita postavljenje na dva metara razdaljine i više. Svuda postoje dezinfikciona sredstva. Na ulazu je dezo barijera, a članovima se pri ulasku dezinfikuju ruke. Zaposleni nose maske, a ventilacioni sistemi su u svim tereteanama odvojeni. Striktno ćemo poštovati propise o tome da se obezbedi šesnaset kvadratnih metara po osobi, a ako u nekom trenutku bude preveliko interesovanje, članovi će biti zamoljeni da dođu u nekom drugom terminu - kaže Đorđević, koji pak smatra da bi uslovi u teretanama bili još bolji kada se tim objektima ne bi ograničilo radno vreme.

- U vezi sa tim zamolili smo prijem kod premijerke Ane Brnabić kako bi objasnili da bi se produženjem radnog vremena dodatno smanjio broj ljudi koji se u jednom trenutku nalazi u teretani - kaže Đorđević.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track