EPIDEMIJA U MORAVIČKOM OKRUGU: Dva pacijenta preminula, hospitalizovana 142 obolela
Foto: RINA

opšta bolnica

EPIDEMIJA U MORAVIČKOM OKRUGU: Dva pacijenta preminula, hospitalizovana 142 obolela

Srbija -

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su još dva pacijenta. Reč je o Ivanjičanima starosne dobi 66 i 70 godina.

U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 297 osoba koje su lečene od korone, od kojih je 213 iz Čačka.

U kovid paviljonima trenutno su hospitalizovana 142 pacijenta, četiri više nego dan pre.U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a petoro ih je otpušteno na kućno lečenje.

U respiratornom centru smešteno je 17 najtežih bolesnika, a petoro sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 78 pregled, od čega 40 prvih.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu smešteno je 35 pacijenata. Za protekla 24 sata primljeno je još četiri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na kovid. Jedan pacijen je otpušten, a jedan prebačen u KC u Kragujevcu.

(Kurir.rs/ D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track