DRAGAN MARKOVIĆ U SKUPŠTINI: Društvene mreže su najveće zlo
Foto: Printscreen RTS

u toku rasprave

DRAGAN MARKOVIĆ U SKUPŠTINI: Društvene mreže su najveće zlo

Društvo -

Predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u Skupštini Srbije u toku rasprave o Projektu izgradnje širokopisne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima rekao je da bez interneta se danas ništa ne može, ali imamo problem, a to su društvene mreže.

- Deca ne idu u škole, ne izlaze uveče, sve je zatvoreno i sve svoje vreme provode pored interneta na društvenim mrežama. I ono što oni čitaju nisu teme kao „šta je lepo za državu Srbiju, da ima vakcina za građane Srbije“ i tako dalje. Zašto je to tako ? Već godinu dana traje blokada dečje slobode, ukinuli smo dečje pravo, a statistika govori da je veoma mali broj dece do sada zaražen korona virusom. Veći je rizik kada se deca privatno organizuju po stanovima i kućama i naprave žurke, nego kada odu u neki lokal. Glavni zadatak je kako da pomognemo roditeljima da decu preusmere sa društvenih mreža na nešto drugo - izjavio je Palma.

Dragan Marinkovic, Palma
foto: Printscreen RTS

Govoreći o vakcinaciji i korona situaciji u Srbiji, Dragan Marković Palma je rekao da je do sada samo 40 posto zdravstvenih radnika vakcinisano.

- I onda obični ljudi kažu „sigurno tu nešto ima“. A šta ima, nema ništa, osim propagandi farmaceutskih industrija. Ima i drugi problem u nekim gradovima, a to je da vakcina ima, ali se za sutra niko nije prijavio za vakcinaciju. Ajde da krenemo i po selima. Ja sam dao nalog u Jagodini da se krene sa spiskovima u svako selo. Kada gospodin poljoprivredni prozvođač vidi da je u njegovo selo došao i lekar i medicinska sestra i da se svima objasni da se ne vakcinišu zbog Vučića, Vlade Srbije, Žarka Obradovića ili nekog drugog, već da se vakciniše da zaštiti sebe i svoju porodicu, onda će svi da se vakcinišu- rekao je Marković.

- Ovo sada je vanredno stanje i to svetsko vanredno stanje. Zapamtite, od avgusta meseca ove godine u celom svetu će biti takva ekonomska kriza, kakva nije bila u zadnjih 100 godina. I tu mogu da preteknu samo oni koji imaju rezervu i tamo gde su dobri budžeti koji se pune iz izvornih prihoda kao što je slučaj u Srbiji. Ali neće moći ni država večno da daje iz budžeta po tri, četiri plate za preduzeća - rekao je Marković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track