DIREKTORKA BOLNICE U BATAJNICI: Prethodna noć bila izuzetno teška, 60 pacijenata na respiratoru! Norveški novinari se rasplakali
Foto: Tamara Trajković, screenshot

Na lečenju ukupno 900 pacijenata

DIREKTORKA BOLNICE U BATAJNICI: Prethodna noć bila izuzetno teška, 60 pacijenata na respiratoru! Norveški novinari se rasplakali

Društvo -

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je danas da je pritisak na tu bolnicu ogroman i da se ulažu nadljudski napori.

"Na lečenju se nalazi ukupno 900 pacijenata od kojih je 800 na poluintenzivnoj nezi, dok je preostalih 100 u jednici intenzivnog lečenja, od kojih je 60 na respiratoru", kaže Adžić Vukićevićeva.

Ističe da prethodna noć u bolnici bila izuzetno teška sa 83 prijema i skoro isto toliko otpusta.

"Uočen je rast prijema bolesnika sa teškom kliničkom slikom, kupovalo se vreme tako što su primani u poluintenzivnu negu, a zahtevaju nemehničku ili čak mehaničku ventilaciju", ukazuje Tatjana Adžić Vukićević.

Prema njenim rečima, više od 40 odsto slučajeva zaraze otpada na britanski soj. Kaže da se teška klinička slika pođednko beleži i kod žena i muškaraca a sve je više i mlađih. Kako je dodala, najmlađi bolesnik ima 30 godina, tu je i jedna porodilja, a najstariji ima 93 godine.

Navela je da je u subotu bolnicu posetila ekipa norveške televizije i nacionalne novinske agencije, koji su joj rekli su da u tamošnjoj kovid bolnici ima 200 bolesnika.

"Po obilasku batajničke bolnice i snimanja reportaže otišli su sa suzama u očima kada su videli patnju tolikih ljudi", kaže Tatjana Adžić Vukićević.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

02:43

dr Slađana Mihajlović, upravnica bolnice za ginekologiju i akušerstvo Dr Dragiša Mišović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track