RASIM U NOVOJ AKCIJI: Deli flajere i promoviše značaj vakcinacije protiv kovida
Foto: SDPS/Uroš Kandić

obilazi štandove

RASIM U NOVOJ AKCIJI: Deli flajere i promoviše značaj vakcinacije protiv kovida

Društvo -

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić na više lokacija u Beogradu danas je obišao štandove na kojima su članovi i simpatizeri stranke delili flajere svojim komšijama o tome koliko je važno primiti vakcinu protiv kovida-19.

Tom prilikom Ljajić je izjavio da svako treba da uradi ono i onoliko koliko može i da treba promovisati ovu civilizacijsku tekovinu.

- Ovo je tema o kojoj ne bi trebalo da postoji nikakvo mimoilaženje u mišljenju, bilo da je neko na vlasti ili je opozicija. Ovo je tema koja mora da ima jasnu poruku koja se šalje javnosti jer se radi o borbi za život ljudi. Mislim da ćemo ovakvim akcijama uspeti da animiramo bar deo javnosti da nam se priključi u ovim stalnim apelima koje moramo da upućujemo - poručio je Ljajić.

Ljajić, kako je naveo, smatra da treba ograničiti javni prostor za one koji polemišu o naučno dokazanim činjenicama, a koji govore protiv vakcinacije.

- Svako ima slobodu da kaže šta misli, svako ima pravo slobode govora, sve dok to pravo ne ugrožava nekog drugog. Sa takvim mišljenjima, stavovima i agresivnim nastupom oni dovode jedan deo javnosti, deo građanstva, u zabludu, a to opet može da utiče na tokove pandemije. Što se budemo više pridržavali mera i što se pre budemo vakcinisali, utoliko možemo pre da se vratimo normalnom životu - poručio je Ljajić.

Kazao je da svi žele normalan život, da ugostitelji ponovo počnu da rade, ali da mora da se pokaže minimum lične odgovornosti i da se odvoje oni koji permanentno vode kampanju protiv vakcinacije, kao i da je neophodno smanjiti njihov uticaj i moć.

Igor Mušić, predsednik Gradskog odbora SDPS-a u Beogradu, rekao je da je ovo početak akcije i da će je nastaviti narednih dana i ohrabre one koji se još kolebaju da prime vakcinu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track