LJUBAVNA PRIČA IZ KOVID BOLNICE U LAPLJEM SELU: Staklo ih je danima razdvajalo, a sad čekaju bebu! Možda će se zvati KORONA
Foto: privatna arhiva

ROMEO I JULIJA

LJUBAVNA PRIČA IZ KOVID BOLNICE U LAPLJEM SELU: Staklo ih je danima razdvajalo, a sad čekaju bebu! Možda će se zvati KORONA

Društvo -

Slika Nataše i Ivice, dvoje zaljubljenih medicinskih radnika koje staklo razdvaja u kovid bolnici u Lapljem Selu na Kosmetu, obišla je Srbiju u proleće minule godine. A oni su sve vreme mudro i uporno izbegavali da svoju priču iznesu u javnost. Kurir ih je sada našao na istom mestu, a priča je dobila najlepši mogući rasplet - Nataša će u junu roditi devojčicu, njihovo prvo zajedničko dete!

Ljubav Ivice Nikolića (43), laboranta na internoj klinici KBC "Priština", srpske bolnice koja je zapravo u Gračanici i susednom Lapljem Selu jer Srbi u Prištinu praktično i ne priviruju, i Nataše Aksić (37), medicinske sestre na istom tom internom, traje već dve i po godine. Oboje imaju po dve ćerkice iz po jednog braka.

Zajedno
foto: Nemanja Nikolić

A onda je u proleće 2020. došla korona. U srpske sredine, tu na KiM, malo je zakasnila, al' kad je stigla, negde pred drugi talas, pokazala je šta zna. Ivica se odmah dobrovoljno prijavio za rad u crvenoj zoni, gde je i danas. Bilo je to vreme kad su naši Romeo i Julija bili tako blizu, a tako daleko.

- Bio sam pod zaštitom 24 časa, u skafanderu, nema telefona, nema ničega. Nisam mogao ni da se vidim s Natašom. Ona je glava sestra intenzivne, preko puta, u zelenoj zoni. Izašla je napolje, pružila ruku kroz staklo, koleginica Nikolina je to snimila i slika je pokupila hiljade lajkova - priča nam Ivica kako je nastala srceparajuća fotografija.

I sama Nataša priznaje da je dragog u početku izbegavala.

- Niko ništa nije znao o virusu, a on u crvenoj zoni. Izbegavala sam da se viđamo i zbog dece i zbog bolesne majke s kojom sam živela. Naše viđanje bilo je tu, kroz prozor. A kad smo se oslobodili, desilo se ovo - pokazuje s osmehom Nataša na svoj stomak.

- Neko vreme smo bežali jedno od drugog - kroz smeh dodaje Ivica.

Glumili muža i ženu

Nataša i Ivica znaju se dugo, dugo. Ali svadba jedne koleginice bila im je sudbonosna.

- Ona sama, ja sam, a svaki čas neko prilazi i meni i njoj, pa joj kažem: "Ajde da prekratimo dosađivanje, glumi ti meni ženu, a ja ću tebi muža!" Tako je to krenulo. A onda smo se baš uživeli u to - smeje se Ivica.

Ali šalu na stranu. Kad se videlo da je korona tu i da se s njom mora živeti, i Nataša se minulog avgusta dobrovoljno prijavila za rad u crvenoj zoni. A već u septembru ostala je trudna. I opet strah.

- Pritiskala sam ga da izađe iz crvene zone da se ne bih zarazila. Ali nije mogao da ostavi pacijente. Toliko je vezan za posao, da je to neverovatno. U trećem mesecu trudnoće dobijam kovid. Doduše, stvarno ne verujem da sam od njega. Korona je na svakom koraku, ne možeš joj pobeći. Ležala sam kod kuće, nisam morala u bolnicu - priča Nataša.

zajedno
foto: Nemanja Nikolić

- Svakodnevno sam joj davao infuzije i uključivao terapiju. Opet smo nekako dobro i kroz to prošli. I evo nje opet na poslu, u zelenoj zoni - Ivica će.

S bebom je, kako im doktori kažu, sve u redu. Mama je već u sedmom mesecu trudnoće i u junu će, bože zdravlja, i slavlje. Ali ime za malenu princezu još nisu izabrali.

- Pa može Korona da se zove - kroz smeh će Ivica.

- A, ne, ne... Nećemo da se stalno prisećamo korone. Ostavićemo deci da odluče kako će im se sestra zvati - na to će Nataša.

Kurir.rs/Jelena S. Spasić

Bonus video:

00:08

DARA PONOVO LUDUJE U SAOBRAĆAJU: Pevačica pustila muziku do daske i dala GAS! Gazi preko 200!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja