ZA NAS ZNAMO A KAKO ĆE DECA MOĆI U GRČKU Ovo je predlog za klince, u igri 10, 12 i 14 godina! Hoćemo li plaćati testove i za njih
Foto: AP/Thanassis Stavrakis

ZA NAS ZNAMO A KAKO ĆE DECA MOĆI U GRČKU Ovo je predlog za klince, u igri 10, 12 i 14 godina! Hoćemo li plaćati testove i za njih

Društvo -

BEOGRAD - Direktor turističke organizacije YUTA Aleksandar Seničić izjavio je danas je da je zadovoljan sporazumom kojim je otvorena turistička sezona u Grčkoj.

"Zadovoljni smo što će prema izjavi ministara i sporazumu čiji je potpisivanje najavljeno za prvu polovinu aprila Grčka ove sezone biti otvorena za srpske turiste", rekao je Seničić za TV Pink.

Dodao je da će se potruditi u daljim razgovorima da se starosna granica dece kojima neće trebati nikakva dodatna dokumentacija za odlazak u Grčku s roditeljima bude podignuta sa 10 na 12 ili 14 godina.

Naglasio je da postoji obećanje da će biti otvoreni prelazi preko Severne Makedonije, kao Evzoni koji je najbliži, i da očekuje da će to dogoditi sredinom ili krajem maja.

Posle jučerašnjih izjava ministara turizma Srbije i Grčke najavljeno je potpisivanje sporazuma koji će omogući da se Grčka za srpske turiste otvori od 14. maja uz sertifikat o vakcinaciji, negativan PCR test ili brzi antigenski test.

Seničić očekuje da će građani Srbije u Grčku moći i u aprilu, najverovatnije sa PCR testom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track