OLEG JE 1. APRILA 1999. KRENUO NA POSAO BICIKLOM: Na Varadinskom mostu ga je ubila NATO BOMBA, BIO JE POTPUNO SAM NA MOSTU! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/ gibanica, Facebook/Oleg Nasov (1970-1999)

NA DANAŠNJI DAN

OLEG JE 1. APRILA 1999. KRENUO NA POSAO BICIKLOM: Na Varadinskom mostu ga je ubila NATO BOMBA, BIO JE POTPUNO SAM NA MOSTU! (FOTO)

Društvo -

Pre tačno 22 godine u 5 časova i 5 minuta NATO snage srušile su Varadinski most i tom prilikom je poginuo Novosađanin Oleg Nasov (29).

Oleg Nasov je poginuo dok je biciklom iz Petrovaradina išao na rano dežurstvo u Rafineriju.

On se našao na mostu i pored toga što je neposredno pre toga policija blokirala saobraćaj i zaustavila autobuse GSP-a i automobile, ali mladić je ipak nekako prošao i našao se na mostu u trenutku udara bombi.

Poginuo je, a tri meseca kasnije, 2. jula, rodio mu se sin Oleg.

Rušenjem ovog mosta NATO agresija će preći u fazu u kojoj će se rušiti i drugi mostovi u Srbiji, a Novi Sad će do kraja aprila ostati bez još dva mosta i svih prelaza preko Dunava.

Tog 1. aprila 1999. godine Novosađani se i danas vrlo dobro sećaju i desetine hiljada njih je tog jutra i potom celog dana dolazilo na Kej da se poslednji put pozdrave sa, kako mnogi i danas kažu, najdražim novosadskim mostom.

Kurir.rs / S.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track