Najnovije vesti

MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: O osobama sa autizmom treba misliti svaki dan
Foto: Nemanja Nikolić

SASTANAK SA VESNOM PETROVIĆ

MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: O osobama sa autizmom treba misliti svaki dan

Društvo

O osobama sa autizmom treba misliti svaki dan i mi kao društvo treba da ih razumemo i da im obezbedimo bolju integraciju, poručila je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević u razgovoru sa predsednicom Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Vesnom Petrović.

Kisić i Petrović razgovarale su danas povodom obeležavanja Svetskog dana autizma o načinima za unapređenje dosadašnje uspešne saradnje u cilju obezbeđivanja boljih uslova života osoba sa autizmom, kao i njihovih porodica.

Kako se navodi u saopštenju, Kisić je navela da Ministarstvo svake godine obezbeđuje sredstva za realizaciju najznačajnijih aktivnosti Saveza i lokalnih udruženja, a to će se nastaviti i u narednom periodu.

Rekla je i da je od 2017. do 2021. godine Savezu i lokalnim udruženjima u njegovom sastavu ukupno opredeljeno 30 miliona dinara.

Petrović je zahvalila Ministarstvu na dosadašnjoj podršci, posebno što je osobama sa autizmom omogućilo proces imunizacije u odgovarajućim uslovima.

Istakla je i da je od velikog značaja i finansijska podrška koju je Ministarstvo pružilo prilikom izrade onlajn savetovališta za roditelje dece sa autizmom.

Petrović je u znak zahvalnosti uručila ministarki Kisić Tepavčević i pomoćnici u Sektoru za brigu o osobama sa invaliditetom Biljani Barošević poklone koji su ručni radovi osoba sa autizmom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...