BEČLIJKA SRPSKOG POREKLA PONOSNA NA RODNU ZEMLJU ZBOG VAKCINACIJE: Građani imaju mogućnost da biraju koju će vakcinu da prime
Foto: Zorana Jevtić

lepe reči

BEČLIJKA SRPSKOG POREKLA PONOSNA NA RODNU ZEMLJU ZBOG VAKCINACIJE: Građani imaju mogućnost da biraju koju će vakcinu da prime

Društvo -

Državljanka Austrije čiji su roditelji rodom iz Rudne glave, danas je bila među meštanima koji su dočekali predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se vakcinisao u tom mestu nedaleko od Majdanpeka i kako kaže ponosna je na Srbiju zbog nabavke i procesa vakcinacije.

Božinović radi u bolnici, dečijoj klinici u Beču i zahvaljujući tome što je kao zdravstveni radnik vakcinisana posle godinu i po dana došla je u Rudnu Glavu gde joj živi porodica.

Inače, prema njenim rečima, u Austriji se skoro ništa nije promenilo kada je u pitanju pandemija od kada se pojavila vakcina protiv virusa korona jer tamo nema toliko opcija kao u Srbiji i nema vakcina za sve.

- Jako sam ponosna na moju zemlju jer građani imaju mogućnost da biraju koju će vakcinu da prime. U Austriji ima jedna ili dve vrste vakcina i nema mogućnosti da građani biraju sami koju će da prime i to nema za sve - ispričala je Božinović za Tanjug.

Kaže da su u početku u Austriji mogli da se vakcinišu samo zdravstveni radnici kao prioritetna grupa, a da je sada počela i vakcinacija za one koji rade sa decom, koji decu voze u škole i nastavnike.

Svi članovi njene porodice koji žive u Srbiji su vakcinisani, a Božinović ističe da je bolest izazvana virusom korona jako teška.

- Veoma je bitno da se u što većem broju vakcinišemo kako bi što pre prebrodili ovu pandemiju i da što pre krenemo da živimo "normalan" život - kazala je Božinović.

Božinović se osvrnula i na današnju posetu predsednika Vučića Rudnoj glavi.

Meštani su jako ponosni što je predsednik danas došao u Rudnu glavu da se vakciniše i već su svi zainteresovaniji za vakcinu, već danas se veliki broj prijavio, a i od ranije su svesni opasnosti koji virus korona nosi - kaže Božinović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track