VUČIĆ O POTEZU KRIVOKAPIĆA: Naučili smo već, iz Crne Gore odlaze na proslave Oluje
Foto: Tanjug Printscreen

POKRENUTA PROCEDURA ZA SMENU LEPOSAVIĆA

VUČIĆ O POTEZU KRIVOKAPIĆA: Naučili smo već, iz Crne Gore odlaze na proslave Oluje

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući to što je Zdravko Krivokapić pokrenuo proceduru za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića u Crnoj Gori zbog izjave o Srebrenici, da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose u CG, ali da smo u Srbiji već prilično naučili o tome na primeru da iz CG odaze na proslave Oluje i tome slično.

"Ne mešamo se u unutrašnje odnose Crne Gore, a mi ćemo nastaviti da pomažemo svom narodu u CG, ali mislim da i svi građani Srbije treba da znaju da smo mi već prilično naučili da iz CG odlaze i na proslave Oluje i da svaki put moraju da dobro čuju i pažljivo slušaju ono što govore i predstavnici NATO, Stejt Departmenta i Brisela, a da malo ređe čuju ili ne moraju da čuju ono što kaže Beograd", naveo je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše potez premijera Krivokapića.

Dodao je da ljudi koji su na vlasti u Crnoj Gori imaju pravo na to.

Vučić ističe da je, sa druge strane, naša obaveza, da pokazujemo poštovanje i prema tuđim žrtvama, kao i što pokazujemo prema svojim, ali i da ljubomorno čuvamo i štitimo državne i nacionalne interese Srbije.

Kako je rekao, vidi se koliko to nije lako i jednostavno i koliko je Srbija po tom pitanju usamljena.

"Use i u svoje kljuse, ne mislim da postoji za nas bilo šta važnije od toga - da negujemo kulturu sećanja, a da razvijamo ekonomiju i gradimo puteve, bolnice i drugo. Tako ćemo najbolje sačuvati budućnost našeg naroda", naglasio je Vučić.

Kako je rekao, poštujući tuđe žrtve, ali nedajući i vraćajući sećanje na sopstvene žrtve, jer ćemo tako pokazati odgovoran stav prema sveme što je bilo na prostoru bivše Jugoslavije.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici "kada se to nedvosmisleno utvrdi", te da je sud u Hagu gde je suđeno za taj genocid "izgubio svoj legitimitet".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track