TEŠKE VESTI IZ BOLNICE U POŽAREVCU: Preminula trudnica bila u 4. mesecu trudnoće, iza sebe ostavila petoro dece
Foto: Youtube Printscreen

primljena u veoma teškom stanju

TEŠKE VESTI IZ BOLNICE U POŽAREVCU: Preminula trudnica bila u 4. mesecu trudnoće, iza sebe ostavila petoro dece

Društvo -

Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima

POŽAREVAC - Trudnica I. M. (32) iz Kostolca, pozitivna na korona virus, preminula je u petak uveče u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Kako navode iz te ustanove, ona je primljena u petak uveče u 19.10 časova, u veoma teškom opštem stanju. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu (majka je petoro dece). Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju (pritisak nemerljivo nizak) i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga.

Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa (čira) na želucu.

- Ekipa naših lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, sinoć u 22,35 sati laboratorijske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12, a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita (crvena krvna zrnca) bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi pre intervencije lekara - navode iz bolnice.

Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida 19. Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronavirusom.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track