TRŽNI CENTRI OD SUTRA OTVARAJU VRATA: Ponovo možemo u šoping, ali ovi posebni uslovi i pravila za kupovinu moraju da se poštuju
Foto: Ana Paunković

obratite pažnju

TRŽNI CENTRI OD SUTRA OTVARAJU VRATA: Ponovo možemo u šoping, ali ovi posebni uslovi i pravila za kupovinu moraju da se poštuju

Društvo -

Otvaranje tržnih centara najavljeno je za ponedeljak, ali ova odluka Kriznog štaba ne znači da će posetioci moći da uživaju u svim sadržajima na koje su navikli.

- Ako brojevi dozvole, od ponedeljka bi mogli da se otvore tržni centri, ali ne i zatvoreni kafići unutar njih, dok bi oni koji imaju bašte spolja mogli da budu otvoreni - rekao je u petak posle sednice Kriznog štaba epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović.

Da je vreme za otvaranje tržnih centara potvrdila je juče i premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Za ponedeljak je najavljeno otvaranje tržnih centara, nadam se da ćemo uskoro otvoriti i ugostiteljske objekte unutrašnji deo, očekujemo stabilizaciju situacije - rekla je premijerka.

Radno vreme tržnih centara biće do 22 sata, a kao i do sada maske će biti obavezne kako za posetioce tako i za zaposlene.

Ipak, do daljeg neće biti otvoreni ugostiteljski objekti unutar tržnih centara, što znači da kafići i restorani neće moći da primaju goste. Tako će posetioci i dalje biti uskraćeni za ručak u omiljenom restoranu.

Prema ranijim najavama, datum kada bi unutrašnjost ugostiteljskih objekata mogao da bude otvoren je 19. april, međutim, ta odluka na poslednjem Kriznom štabu nije doneta.

Podsetimo, bašte ugostiteljskih objekata počele su da rade pre nepunih nedelju dana ali uz posebna epidemiološka pravila.

Tako je u baštama lokala dozvoljeno da za istim stolom bude najviše petoro ljudi. Obavezan je razmak od dva metra među ljudima što znači da ako odete u paru na piće, morate da sedite isključivo jedni preko puta drugih, uz uslov da je razmak dva metra.

Takođe, maska je obavezna i za stolom. One će morati da se nose i dok se čeka na porudžbinu, ali i u periodu dok ne konzumirate hranu i piće.

Oni koji su primili obe doze vakcine u ugostiteljskim objektima će morati da se ponašaju potpuno isto kao i oni koji nisu vakcinisani, nema razlike.

I ako su sada malo relaksirane mere, živa muzika je u ugostiteljskim objektima, ali i baštama i dalje zabranjena.

(Kurir.rs/ I.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track