VESIĆ ZADOVOLJAN NOVIM MERAMA KRIZNOG ŠTABA: Sve to ima veze sa brojem vakcinisanih, ako nastavimo ovako brže se vraćamo u normalu
Foto: Printscreen/Facebook/Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ ZADOVOLJAN NOVIM MERAMA KRIZNOG ŠTABA: Sve to ima veze sa brojem vakcinisanih, ako nastavimo ovako brže se vraćamo u normalu

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je zadovoljan merama koje je danas doneo Krizni štab.

- Mere su direktno povezane sa vakcinacijom. U Beogradu pada broj zaraženih i sve to ima veze sa brojem vakcinisanih. Do 13 sati vakcinisano je skoro 515.000 građana - rekao je on.

Vesić je naglasio da ćemo se brže vratiti u normalu ako nastavimo sa vakcinacijom.

On je, takođe, istakao značaj nalaženja mere između potreba privrede i brige za javno zdravlje.

- Naravno da je zdravlje bitnije, ali ovo traje dugo, više nije u pitanju samo zdravlje. Više od godinu dana neki ljudi nemaju posao. Zato je predloženo otvaranje tržnih centara do 22 sata dobra odluka. Na posao će se vratiti konobari, kuvari - dodao je Vesić gostujući na TV Prva.

Zamenik gradonačelnika ponosan je na to kako se Srbija bori protiv pandemije.

- Naša zemlja uspeva da nađe meru. Mi imamo vakcine, uspešniji smo od Francuske i Nemačke, koliko god nekima to bilo čudno. Pošto imamo dovoljno vakcina, brže ćemo se otvarati i vraćati u normalu - zaključio je Vesić.

Na kraju, podsetio je da ugostitelji u sklopu tržnih centara mogu da rade ukoliko poseduju baštu, a nada se i da će se sledeće nedelje razgovarati i o otvaranju zatvorenih ugostiteljskih prostora.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track