KORAK PO KORAK: Poznato kako možete da dobijete potvrdu o vakcinaciji SERTIFIKAT STIŽE ZA MINUT
Foto: Zorana Jevtić

imunizacija

KORAK PO KORAK: Poznato kako možete da dobijete potvrdu o vakcinaciji SERTIFIKAT STIŽE ZA MINUT

Društvo -

Ako ste uspešno završili proces imunizacije u samo nekoliko koraka možete se posredstvom sajta eUprave prijaviti za potvrdu o vakcinaciji.

Neophodno je da imate registrovani nalog na portalu, a potvrdu osim za sebe možete preuzeti i za članove svoje porodice.

Korak 1

Prvo je neophodno da u pretraživač ukucate eUprava i pošto kliknete na OK ili enter pojaviće vam se ponude u pretraživaču. Neophodno je da samo kliknete na prvu, koja je sajt Euprave, a koja će vas odvesti na portal.

Korak 2

Na početnoj strani portala eUprava u gornjem levom uglu nalazi se opcija "usluge" koja vam pod stavkom broj tri daje oznaku "zdravlje".

Kad kliknete na tu opciju možete odmah da izaberete opciju "kovid-19" Ili ako želite da izbegnete ove korake možete u pretraživač eUprave koji se nalazi na početnoj strani u donjem desnom uglu odmah ukucati "kovid-19".

Korak 3

Kad vas pretraživač odvede na odeljak eUprave, označen kao kovid-19, nudi vam se nekoliko opcija koje možete izabrati. Potvrda o vakcinaciji je poslednja u ponuđenom nizu. Potrebno je da sada kliknete na nju kako biste došli do željene potvrde.

Korak 4

Nakon što ste se prijavite na portal eUprava klikom na zeleni taster "pokreni uslugu" koji se nalazi u gornjem levom uglu pojaviće vam se polja koja je potrebno da popunite. Tu morate da ukucate JMBG i mejl na koji želite da vam se potvrda pošalje.

Zatim kliknite na opciju "podnesi zahtev" i kroz nekoliko minuta potvrdu ćete dobiti elektronskom poštom.

Korak 5

Ukoliko niste primili mejl, proverite i sanduče sa nepoželjnom poštom, a ako potvrda za vakcinaciju nije ni tamo stigla pišite na http://office@ite.gov.rs

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track