02:52

Milica Grujić ispred organizacije Belhospice

KURIR TELEVIZIJA

BESPLATNO ZBRINJAVANJE ONKOLOŠKIH PACIJENATA: Belhospice dobrotvorna organizacija koja pomaže najbolesnijima

Društvo -

Grupa stručnjaka, lekara, psihologa, medicinskih radnika osnovali su udruženje Belhospice koje se potpuno besplatno bavi zbrinjavanjem onkoloških pacijenata.

Osim velike psihološke podrške koju pružaju kako pacijentima, tako i njihovim porodicama tu je i pomoć u vidu ortopedskih pomagala, dekubitnih dušeka i ostalih potrepština, koje se obezbeđuju preko donacija.

BELhospice
foto: Kurir televizija

Milica Grujuć jedna od članica Belhospice organizacije gostovala je u emisiji "Puls Srbije" gde je detaljno objasnila kako ova organizacija funkcioniše.

- Jako je bitno napomenuti da je u pitanju neprofitna grupa koja pruža besplatne usluge. Donacije se skupljaju uz pomoć različitih projekata i humanitarnim događajima. Prodajom raličitih tvorevina na aukcijama koje se organizuju oko Nove godine, kao i humanitarnim kncertima najčešće se skuplja novac za ovu organizaciju. Njima najviše nedostaje medicinsko osoblje, tamo ima oko 20-oro zaposlenih, a potreba za njihovim usligama je duplo veća ove godine. Svaka pomoć je dobrodošla, postoji račun na koji sugrađani mogu da uplate novac - navela je Milica.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:16

Doktor Kovčina u Pulsu Srbije: Koje vakcine mogu primiti onkološki pacijenti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track