Najnovije vesti

POHVALA ZA STUDENTE: U studentskim domovima u Beogradu i Nišu vakcinisano više od 6.800 mladih
Foto: Zorana Jevtić

do sada ukupno vakcinisano 71.194

POHVALA ZA STUDENTE: U studentskim domovima u Beogradu i Nišu vakcinisano više od 6.800 mladih

Društvo

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić navela je da se u studentskim domovima u Beogradu vakcinisalo više od 5.500 studenata, a u Nišu više od 1.300.

U današnjem saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da je u uzrastu od 18 do 29 godina do sada ukupno vakcinisano 71.194 osoba.

"Studenti se i dalje, osim na ovim punktovima, vakcinišu i na drugim mestima i prijavljuju se za vakcinaciju i preko eUprave tako da je ukupan broj vakcinisanih studenata znatno veći", navela je Smiljanić

Ona je rekla da se u svim univerzitetskim gradovima i studentskim domovima nastavlja projekat "Student volonter", putem kog studenti medicine odgovaraju na sva pitanja i nedoumice svojih vršnjaka u vezi imunizacije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pohvalio je studente koji vakcinacijom pokazuju visok nivo odgovornosti i "štite kako sebe, tako i svoje najbliže".

"S obzirom na brojne obaveze koje moraju da usklade, vakcinacija u studentskim domovima je mnogo jednostavnija opcija za studente", rekao je ministar.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...