OBELEŽITE USKRS UZ KURIR! POKLANJAMO: DRŽAČ ZA ČUVARKUĆU, NALEPNICE ZA JAJA, OSVEŠTANU DRVENU BROJANICU I IKONU ISUSA HRISTA
Foto: Kurir

OBELEŽITE USKRS UZ KURIR! POKLANJAMO: DRŽAČ ZA ČUVARKUĆU, NALEPNICE ZA JAJA, OSVEŠTANU DRVENU BROJANICU I IKONU ISUSA HRISTA

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici u nedelju, 2. maja, obeležavaju Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Tradicionalno, uoči Uskrsa, KURIR DARUJE SVOJE ČITAOCE VREDNIM POKLONIMA.

U ponedeljak, 26. aprila, poklanjamo DRŽAČ ZA ČUVARKUĆU S LIKOM ISUSA HRISTA U ZLATOTISKU

Držač za čuvarkuću napravljen je od kartona i na njemu se nalazi lik Gospoda Isusa Hrista u zlatotisku. Veruje se da čuvarkuća donosi blagostanje i sreću u dom, pa je mnogi čuvaju u posebnim ukrasnim posudama ili stalcima.

U utorak, 27. aprila, poklanjamo NALEPNICE ZA JAJA SA SLIKAMA SVETACA U ZLATOTISKU

Svaki čitalac dobiće 10 nalepnica za jaja s likovima svetaca u zlatotisku: Isus Hrist, Presveta Bogorodica sa Hristom, Sveti Nikola, Sveti Jovan, Sveta Petka, Sveti Luka, Sveti arhangel Mihailo, Sveti Dimitrije, Sveti Đorđe i Sveti Sava.

U četvrtak, 29. aprila, poklanjamo OSVEŠTANU DRVENU BROJANICU

Brojanica koju ćete dobiti sadrži 33 drvene perle i krstić. Osveštana je za zdravlje, sreću i blagostanje u Beogradu, u Crkvi Svetog Marka, u petak, 23. aprila 2021. godine. Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve, koji su naročito negovali pravoslavni monasi. Same brojanice imaju simbolički karakter.

U petak, 30. aprila, poklanjamo IKONU ISUSA HRISTA SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM

Na prednjoj strani nalazi se lik Gospoda Isusa Hrista u zlatotisku, a na zadnjoj strani molitva Tropar Vaskrsenju, glas 5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track