GRČKA SE SPREMA DA DOČEKA SRPSKE TURISTE: Otvoreni kafići, predivne plaže i niske cene
Foto: EPA/VLACHOS ALEXANDROS

povratak

GRČKA SE SPREMA DA DOČEKA SRPSKE TURISTE: Otvoreni kafići, predivne plaže i niske cene

Društvo -

Grčka se ne predaje u borbi za srpske turiste, pa je tako naša zemlja uvrštena u spisak odabranih koji mogu da uđu u tu zemlju. Turistička sezona počinje 14. maja, ali su granice već otvorene za naše građane, doduše preko graničnih prelaza sa Bugarskom. Grčki hotelijeri i ugostitelji su posle duge i posne godine posle blokade usled pandemije korone, rešili da se vrate na velika vrata na srpsko tržište.

Sve ukazuje da će Grčka, kao i godinama unazad, biti glavna destinacija za stotine i stotine hiljada naših građana, ali i pravi izbor za predstojeće leto. Koji su argumenti Helena u borbi za srpske turiste?

Iako su prolećni dani na našim prostorima obeleženi kišom i prohladnim vremenom, to građane koji razmišljaju da uskoro krenu na letovanje ne treba da plaši.

Prema najavama meteorologa, već od juna će u Grčkoj temperature vazduha, ali i mora, biti idealne za kupanje. I to čak četiri-pet stepeni iznad proseka! Ali to ne znači da nas očekuju paklene vrućine, naprotiv. Prema trenutnoj vremenskoj prognozi temperature na ovoj destinaciji već sada se kreću oko 20 stepeni, a za jun se predviđa i preko 30, što će biti idealno za uživanje na plaži.

Travelland, Grčka
foto: Promo

Jako bitna činjenica je da tokom predstojeće sezone u Grčkoj kišnih dana skoro da neće biti.

Vakcinacija u Grčkoj nije baš kao u Srbiji, ali su po ovom pitanju svakako među najboljima u Evropskoj uniji. Grci su procesu imunizaciji veoma ozbiljno pristupili jer žele da budu potpuno pripremljeni za početak leta i rešeni da do otvaranja sezone postanu svojevrsna "covid free" destinacija.no što je jako važno istaći, Grci su na prvo mesto postavili zdravlje svojih gostiju, pa će tako vakcinacija svih turističkih radnika biti završena do otvaranja hotela, kada će kao potpuno pripremljeni domaćini svojim gostima otvoriti vrata i pružiti ugodan i bezbedan boravak.

I ono što je podjednako važno: tada se očekuje skoro potpuna normalizacija života, sa otvorenim kafićima, restoranima i tržnim centrima, mogućnošću da krstarite plažama po celoj Grčkoj, uz minimalne bezbednosne mere.

Predsezona je i ranijih godina bila poznata po niskim cenama aranžmana, ali ovogodišnja ponuda je još i povoljnija. Kako za "Blic" kažu iz agencije "Travelland", cena aranžmana za celu porodicu za sedam dana u junu iznosi samo 540 evra, što nikada do sada nije bilo.

Ovo je ponuda koju bih definitivno svima preporučio, jer je zaista neverovatna cena. Svakako je moj savet za naše turiste da se odluče za jun, jer pored dobre cene mogu da izbegnu i gužve, pošto će mnogi strani turisti zbog problema sa imunizacijom u Grčku moći tek od jula - kaže nam Miloš Jovović iz agencije "Travelland".

On nam dalje objašnjava da su se Grci uželeli naših turista, i da su u tu čast osmislili i pripremili ponudu u kojoj zapravo za boravak u hotelu naplaćuju samo hranu i struju, te su tako pružili mogućnost za letovanje srpskim gostima i sa skromnijim budžetom.

Kako kažu naši turistički radnici, pored Halkidikija koji je tradicionalno glavna grčka destinacija za srpske turiste, ove godine predviđena je i veoma atraktivna ponuda u regiji Atike, nedaleko od prestonice Atine.

Jedna od najpoznatijih plaža u ovoj oblasti nalazi se u mestu Kamena Vurla.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track