VAŽNA VEST ZA LJUBITELJE OLDTAJMERA! Uskoro će ponovo biti moguća registracija starih automobila POZNATI DETALJI NOVOG ZAKONA
Foto: Profimedia

agencija za bezbednost saobraćaja

VAŽNA VEST ZA LJUBITELJE OLDTAJMERA! Uskoro će ponovo biti moguća registracija starih automobila POZNATI DETALJI NOVOG ZAKONA

Društvo -

Dobre vesti za sve ljubitelje starovremskih vozila stižu iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Konačno će ponovo biti dozvoljena registracija oldtajmera iz uvoza koja je stopirana još u decembru 2018. godine. Tada je Agencija, zbog sumnji da je bilo raznih zloupotreba sa izdavanjem dozvola i da su status oldtajmera dobijala i vozila koja to nisu, prestala da im izdaje potvrde o homologaciji, bez kojih se ne može obaviti tehnički pregled.

Uskoro će biti usvojene još ranije predložene izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima se celokupan posao u vezi sa oldtajmerima poverava upravo Agenciji za bezbednost saobraćaja. Umesto Srpskog saveza za istorijska vozila, sve neophodne dozvole, uključujući i dozvole koje određuju status oldtajmera, izdavaće Agencija koja će formirati i bazu podataka vozila od istorijskog značaja.

Takođe, Agencija će imati nadležnost i da oduzme ili poništi neke postojeće potvrde o statusu oldtajmera, ukoliko utvrdi da nisu izdate u skladu sa propisima i da su dodeljene za automobile koji ne ispunjavaju uslove da se nazovu vozilima od istorijskog značaja.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track