Najnovije vesti

VAŽNA VEST ZA LJUBITELJE OLDTAJMERA! Uskoro će ponovo biti moguća registracija starih automobila POZNATI DETALJI NOVOG ZAKONA
Foto: Profimedia

agencija za bezbednost saobraćaja

VAŽNA VEST ZA LJUBITELJE OLDTAJMERA! Uskoro će ponovo biti moguća registracija starih automobila POZNATI DETALJI NOVOG ZAKONA

Društvo

Dobre vesti za sve ljubitelje starovremskih vozila stižu iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Konačno će ponovo biti dozvoljena registracija oldtajmera iz uvoza koja je stopirana još u decembru 2018. godine. Tada je Agencija, zbog sumnji da je bilo raznih zloupotreba sa izdavanjem dozvola i da su status oldtajmera dobijala i vozila koja to nisu, prestala da im izdaje potvrde o homologaciji, bez kojih se ne može obaviti tehnički pregled.

Uskoro će biti usvojene još ranije predložene izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima se celokupan posao u vezi sa oldtajmerima poverava upravo Agenciji za bezbednost saobraćaja. Umesto Srpskog saveza za istorijska vozila, sve neophodne dozvole, uključujući i dozvole koje određuju status oldtajmera, izdavaće Agencija koja će formirati i bazu podataka vozila od istorijskog značaja.

Takođe, Agencija će imati nadležnost i da oduzme ili poništi neke postojeće potvrde o statusu oldtajmera, ukoliko utvrdi da nisu izdate u skladu sa propisima i da su dodeljene za automobile koji ne ispunjavaju uslove da se nazovu vozilima od istorijskog značaja.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...