PO 60 EVRA DOBIĆE I OVA KATEGORIJA, ALI U JUNU: Jeste li među njima? Ako ste se državi prijavili do 15. aprila, pare ležu i vama
Foto: AP/Ilustracija

jednokratno u okviru 3. paketa pomoći države građanima i privredi

PO 60 EVRA DOBIĆE I OVA KATEGORIJA, ALI U JUNU: Jeste li među njima? Ako ste se državi prijavili do 15. aprila, pare ležu i vama

Društvo -

BEOGRAD - Novčana pomoć od 60 evra biće isplaćena onima koji su se prijavili na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) na dan 15. aprila ove godine, dok oni prijavljeni posle tog datuma mogu da koriste druge usluge NZS, ali ne i da ostvare pravo na jednokratnu novčanu pomoć, kažu za Tanjug u NZS.

Ta pomoć za nezaposlene na evidenciji NSZ predviđena je u okviru trećeg paketa pomoći države građanima i privredi, a jednokratni iznos od 60 evra biće im isplaćen tokom juna.

U NSZ preciziraju da oni koji su na evidenciji NZS bili na dan 15. aprila ne treba posebno da se prijavljuju za novčanu pomoć, jer će NZS sačiniti spiskove za isplatu koja će biti realizovana preko posebnih računa koje će otvoriti Banka Poštanska štedionica.

grafika, 60 evra
foto: Canva.com, Shutterstock

Objašnjavaju da će tako nezaposleni moći da računaju na ukupnu novčanu pomoć od 120 evra, jer će dodatnih 60 evra dobiti kao i svi punoletni građani Srbije, a što takođe predviđa treći paket mera.

Pomoć od 60 evra je namenjena za nezaposlene na evidenciji NSZ, uključujući korisnike novčane naknade za slučaj nezaposlenosti, novčane pomoći-naknade koja se isplaćuje korisnicima mera aktivne politike zapošljavanja, licima koja su nezposlena i nalaze se u statusu privremene sprečenosti za rad, korisnicima posebne novčane naknade koji su tehnološki višak i korisnicima privremene naknade koja se isplaćuje rasljenima sa KiM.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track