KURIR SAZNAJE: Beba Milica kojoj je MAMA DANAS UMRLA OD KORONE u stabilnom je stanju i pod stalnim nadzorom je lekara
Maja Paunović, Foto: Facebook/Maja Paunović

TUGA

KURIR SAZNAJE: Beba Milica kojoj je MAMA DANAS UMRLA OD KORONE u stabilnom je stanju i pod stalnim nadzorom je lekara

Društvo -

Maja Paunović, porodilja iz Zaječara je preminula jutros, a njena beba nalazi se na odeljenju neonatologije

Porodilja Maja Paunović iz Zaječara preminula je jutros u 7.20 časova u KC Niš.

Maja je u ponedeljak, iako zaražena korona virusom, na svet donela zdravu bebu Milicu. Stanje porodilje je u ponedeljak bilo veoma loše, sve do jutros kada je izgubila bitku za život.

Prof. dr Jelena Vojinović, pedijatar KC Niš za Kurir je rekla da je beba i nakon tužne vesti koja je stigla iz te klinike, u stabilnom stanju.

- Beba je primarno testirana i pokazano je da je negativna. Sada se nalazi u inkubatoru, u našoj klinici, na odeljenju za neonatologiju, i pod stalnim nadzorom lekara - rekla je Vojinović za Kurir.

Inače, beba Milica rođena je dugačka 42 centimetara i teška 2.110 grama.

Podsećanja radi, informacija da je porodilja iz Zaječara jutros u 7.20 časova izgubila bitku potvrđena je iz Kliničkog centra Niš, gde je saopšteno da je ona zbog pogoršanja stanja u ponedeljak ona prebačena iz Zaječara u Niš.

Lekari su planirali da je porode carskim rezom u svesnom stanju, ali je porođaj krenuo ranije, pa su porođaj izveli anesteziolozi kovid bolnice i medicinska sestra. Zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja ona je istog dana prevedena u jedinicu intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju. Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom.

- Dan nakon porođaja, došlo je do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula - saopšteno je iz KC Niš.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track