počeo mini-odmor

SAOBRAĆAJNO LUDILO NA DRUMOVIMA PO SRBIJI, OTEGLE SE KOLONE: Praznične gužve na putevima, na rampi kod Preljine ČEKA SE 2 SATA

Društvo -

BEOGRAD - Počeo je mini-praznični prvomajski i vaskršnji odmor. I danas će mnogi krenuti na put, pa su se već stvorile gužve na putevima.

Prema poslednjim informacijama, na naplatnoj rampi Preljina vozila se zadržavaju 120 minuta. Vozite oprezno i poštujte saobraćajne propise.

Auto-put, kod Laste
Auto-put, kod Lastefoto: čitalac Kurira

Gužve na putevima i danas u čačanskom kraju. Pojačan je saobraćaj na obilaznici oko Čačka u smeru kuda dalje vodi magistralni put ka Užicu, Zlatiboru i ka Crnoj Gori.

Velike gužve na izlazima iz Beograda i naplatnim rampama

Gužve su i danas zabeležene na izlazima iz Beograda kao i na naplatnim rampama širom Srbije tokom prvog dana odmora zbog prvomajskih i uskršnjih praznika. U AMSS su naveli da trenutno gužvi ima na izlazu iz Beograda i ka zapadnoj i ka istočnoj Srbiji. Na rampi u Preljini čeka se više od dva sata, a zastoja ima i na naplatnim stanicama širom Srbije, naveli su Putevi Srbije. Tako se na naplatnoj stanici Lajkovac čeka 30 minuta kao i na stanici Ljig, dok se kod Pojata vozila zadržavaju 15 minuta.

Gužve i na graničnim prelazima sa Srbijom

Na graničnim prelazima između Srbije i BiH znatno je pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH i formirane su duge kolone vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Reč je, navodi se, o graničnim prelazima Rača, Pavlovića most, Šepak i Karakaj. Vozači su pozvani da budu strpljivi zbog dužih čekanja na prelazak granice.

Na graničnom prelazu Metaljka na pravcu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice od 7 do 19 časova. Saobaćaj je, dodaje se, povećan i na svim putevima u Republici Srpskoj zbog predstojećih praznika, kao i u gradskim centrima, pa iz AMS-a savetuju opreznu vožnju.

U Preljini na kružnom toku na uključenju za auto-put, policija reguliše saobraćaj. Na naplatnoj stanici u Preljini na auto-putu "Miloš Veliki", veliki je priliv vozila iz Beograda ka Čačku.

Duga kolona kod Preljine
Duga kolona kod Preljinefoto: Čitateljka Kurira

Svi kanali za naplatu putarinu su aktivirani. Takođe za saobraćaj je aktivirana i pomoćna traka za naplatu.

1 / 5 Foto: čitateljka Kurira

Prema podacima "Puteva Srbije" na naplatnoj stanici u Preljini čeka se dva sata, a u Takovu 60 minuta. Kod Ljiga i Lajkovca se na naplatu čeka 30 minuta.

Putari dele vodu putnicima u koloni

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da zbog povećanog intenziteta saobraćaja i formiranja kolone vozila u zoni naplatne stanice Preljina zaposleni naplatne stanice dele vodu učesnicima u saobraćaju koji se nalaze u koloni.

Saobraćaj se i dalje odvija usporeno zbog povećanog intenziteta i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka, te su kolone vozila sve do naplatne stanice Preljina i time onemogućavaju normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu.

JP „Putevi Srbije" moli sve učesnike u saobraćaju za strpljenje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na auto-putu Beograd-Niš, nešto duže zadržavanje se beleži kod Pojata, gde vozila na naplatu čekaju 15 minuta.

kolona vozila, autoput, saobraćajna gužva, naplatna rampa
foto: čitalac Kurira

Zbog većeg broja vozila ka turističkim centrima, saobraćajna policija će pojačati kontrolu brzine, preticanja i kontrolu alkohola.

(Kurir.rs/RTS/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track