otegla se kilometarska kolona

DA LI JE IKO OSTAO U BEOGRADU? Ponovo gužve na Milošu Velikom, u koloni se čeka duže od dva sata (FOTO)

Srbija -

ČAČAK - Na auto-putu Miloš Veliki, na naplatnoj rampi u Preljini ponovo je kolaps u saobraćaju. Formirane su kolone dugačke nekoliko kilometara, a vozači da bi nastavili put čekaju i po nekoliko sati. Prema nezvaničnim informacijama na pola sata na naplatnu rampu proistiže 1.200 vozila.

gužve, Autoput, Miloš Veliki
foto: RINA

"Ovo je katastrofa, ne znam da li je iko ostao u Beogradu kad je ovoliko automobila na autoputu. U koloni smo duže od dva sata, a čeka nas put dalje prema planini Zlatar.

Planirali smo da stignemo mnogo ranije i iskoristimo slobodan dan. On nam je sada čitav propao čekajući", rekao je za RINU Stefan Simović iz Beograda.

Gužve na auto-putu su počele juče u popodnevnim satima, a iz JP "Putevi Srbije" apeluju na strpljenje vozača i najavljuju da će povećana frekfencija saobraćaja trajati do utorka 4. maja.

1 / 6 Foto: RINA

Iz JP Putevi Srbije su saopštili da putnicima u koloni kod Preljine dele vodu.

Velike gužve na izlazima iz Beograda i naplatnim rampama

Gužve su i danas zabeležene na izlazima iz Beograda kao i na naplatnim rampama širom Srbije tokom prvog dana odmora zbog prvomajskih i uskršnjih praznika. U AMSS su naveli da trenutno gužvi ima na izlazu iz Beograda i ka zapadnoj i ka istočnoj Srbiji. Na rampi u Preljini čeka se više od dva sata, a zastoja ima i na naplatnim stanicama širom Srbije, naveli su Putevi Srbije. Tako se na naplatnoj stanici Lajkovac čeka 30 minuta kao i na stanici Ljig, dok se kod Pojata vozila zadržavaju 15 minuta.

Gužve na graničnim prelazima sa Srbijom

Na graničnim prelazima između Srbije i BiH znatno je pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH i formirane su duge kolone vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Reč je, navodi se, o graničnim prelazima Rača, Pavlovića most, Šepak i Karakaj. Vozači su pozvani da budu strpljivi zbog dužih čekanja na prelazak granice.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track