MINISTRI ČESTITALI PRAZNIKE: Provedite ih u duhovnom miru, blagostanju, a pre svega u dobrom zdravlju
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

simbol pobede vere

MINISTRI ČESTITALI PRAZNIKE: Provedite ih u duhovnom miru, blagostanju, a pre svega u dobrom zdravlju

Društvo -

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je danas Uskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Od srca vam želim da ovaj praznik provedete u duhovnom miru, blagostanju, a pre svega u dobrom zdravlju sa svojim bližnjima", naveo je Mali u čestitki.

Ističe se da je u vremenu izazova, kada ceo svet još sputava pandemija virusa, neophodno da se stalno prisećamo hrišćanskih vrednosti, pre svega ljubavi, tolerancije, razumevanja i da vodimo brigu jedni o drugima.

"Ovaj praznik nas, bez obzira na svakodnevna iskušenja iznova podseća da je spasenje moguće i simbol je pobede vere", navodi Mali i dodaje da ćemo okrenuti budućnosti, visoko uzdignute glave, zajedno prevazići sve neprilike i izboriti se za bolje sutra.

Sinisa Mali
foto: Printscreen

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević poželela je dobro zdravlje, sreću, mir, napredak i blagostanje.

"Slaveći dan Hristovog vaskrsnuća, slavimo pobedu života, dobra i veru u život večni", navela je Kisić Tepavčević u uskršnjoj čestitki.

Ona je istakla da najveći hrišćanski praznik više nego ikad treba sve da podstakne na istrajnost u borbi za zdravlje.

Darija Kisic Tepavcevic
foto: Nemanja Nikolić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je u čestitki navela:

"Neka nas Vaskrs kao simbol pobede vere i života, koji proslavljamo u vreme velikih izazova, podseti da i u teškim danima ne izgubimo istinske vrednosti - solidarnost, jedinstvo i međusobno poštovanje".

Ona je poželela da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i ljubavi sa svojim bližnjima, negujući duh zajedništva i nade, uz tradicionalan pozdrav: "Hristos vaskrese, srećan Vaskrs!"

Zorana Mihajlović
foto: Beta Zoran Petrović

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Marija Obradović čestitala je 1. maj, Međunarodni praznik rada, zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, svim radnicima, građanima, sindikatima i onima koji se bore za radnička prava.

"Ovaj izuzetno važan datum u istoriji čovečanstva simbol je borbe radnika za osnovna ljudska prava i prava na život dostojan čoveka. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave posvećeno je obezbeđivanju boljih uslova za rad zaposlenima u javnoj upravi", navela je Obradovićeva.

Ona je ukazala da je cilj reforme javne uprave da ona bude po meri svih građana, privrede, ali i po meri svih državnih službenika, i da zaposleni u javnoj upravi imaju jednake šanse za svoje stručno usavršavanje, sa cilem da država postane servis građana.

"Danas, ali i svakog drugog dana, treba da govorimo o pravima radnika, ali i zajedničkim snagama gradimo društvo jednakih šansi i socijalne pravde, jer bez kvalitetnih i zadovoljnih radnika, nema ni napretka. Srećan 1. maj, Međunarodni praznik rada", poručila je ministarka Obradović.

Marija Obradovic
foto: Vlada republike Srbije

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track