PRAZNIČNI DAR UČENIKA OŠ U KRALJEVU: Ukrasili trg ispred Gradske uprave Vaskršnjim jajima, najveće ima 2 metra
Foto: J. S.

lepo

PRAZNIČNI DAR UČENIKA OŠ U KRALJEVU: Ukrasili trg ispred Gradske uprave Vaskršnjim jajima, najveće ima 2 metra

Srbija -

Učenici od petog do osmog razreda Osnovne škole "Đura Jakšić" iz Konareva kod Kraljeva, koji su već postali poznati po svojim kreativnim radovima, oslikali su Vaskršnje jaje u prazničnim motivima visoko 2 metra i, zajedno sa još tri koje su sami kreirali, postavili ga ispred zgrade Gradske uprave.

Prema rečima veroučitelja Milana Milutinovića, koji je pomagao učenicima da ostvare svoje zamisli, ideja je bila da tema koja govori o prazniku svake godine ima drugačiju poruku.

Kraljevo, Jaja
foto: J. S.

- Naši verski praznici inspirativni su deci, a ove godine zamisao je bila da ovo najveće jaje u Srbiji bude čuvar grada Kraljeva. Na njemu su predstavljene znamenite ličnosti grada, od Nemanjića koji su postavili naš grad u kolevku pravoslavlja i kapiju iz koje će proisteći naš nacionalni identitet, do drugih ličnosti, znamenitih spomenika kulture i duhovnih centara i institucija, koje su kroz vreme u istoriji ostavile svoj trag, a sve u Vaskršnjoj priči - kaže Milutinović.

Kraljevo, Jaja
foto: J. S.

Kako ističe, osnovci su svojim delima želeli da prikažu kako i na koji način oni doživljavaju ovu temu i upravo ovo veliko Vaskršnje jaje je čuvar i svedok Vaskrsa i dokaz svega što su oni želeli da ispričaju.

Sličan rad đaci Osnovne škole "Đura Jakšić" imali su i prošle godine, a ovi nesvakidašnji Vaskršnji ukrasi Kraljeva ostaće na Trgu Jovana Sarića u narednih nedelju dana, dok se ne završi takozvana Svetla nedelja.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track