Najnovije vesti

MINISTAR VULIN NA VEŽBI RONILAČKE JEDINICE ŽANDARMERIJE: Podižemo nivo bezbednosti na rekama
Foto: MUP Srbije

država odlučna da se vrati na reke

MINISTAR VULIN NA VEŽBI RONILAČKE JEDINICE ŽANDARMERIJE: Podižemo nivo bezbednosti na rekama

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je država odlučna da se vrati na reke i podigne nivo bezbednosti uz snažnu borbu protiv svih vidova kriminala, prvenstveno šverca akciznih proizvoda.

Vulin, koji je danas prisustvovao vežbi pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije, istakao je da će se na rekama policija odlučno suprotstaviti svim vidovima kršenja zakona, od nelegalnih plovnih objekata do snažne borbe protiv svih vidova kriminala.

Aleksandar Vulin, ronioci
foto: MUP Srbije

Kako je rekao, vrhunski profesionalizam pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije garantuje bezbednost naših reka i priobalja.

Aleksandar Vulin, ronioci
foto: MUP Srbije

"Drago mi je da vidim da se pripremate, da vežbate i sve ovo što ste danas pokazali sigurno nije plod jedne vežbe i jedne pripreme. Za to mora da se radi, a rad daje rezultate", rekao je ministar Vulin, a navodi se u saopštenju MUP.

Vulin je naveo i da se Srbija oslanja na te momke kada je teško, da oni obavljaju izuzetno složene zadatke pod vodom i na vodi, te poručio da će država nastaviti da ulaže u njihovu opremu i obuke, jer ništa što čuva zdravlje i život pripadnika policije nije previše skupo.

Aleksandar Vulin, ronioci
foto: MUP Srbije

"Pripadnici Žandarmerije spremni su, vešti i obučeni da i u najgorim vremenskim uslovima, spreče bilo koji pokušaj ugrožavanja bezbednosti i stabilnosti naše zemlje sa vode, bilo da su u pitanju teroristi, organizovane kriminalne grupe ili šverceri akciznih roba", rekao je Vulin.

Pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije izveli su taktičko-pokazne vežbe u kojima su prikazali veštine i sposobnosti u spasavanju ljudi iz vode i njihovog izvlačenja uz pomoć Helikopterske jedinice, kao i upad na plovni objekat i savladavanje kriminalaca.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja