DR ĐERLEK OTKRIO KADA MOŽEMO DA KAŽEMO DA SMO POBEDILI KORONU: 4 miliona doza daje rezultate, ali poštovanje mera nije za pohvalu
Foto: Printscreen TV Pink

neće nas lako napustiti

DR ĐERLEK OTKRIO KADA MOŽEMO DA KAŽEMO DA SMO POBEDILI KORONU: 4 miliona doza daje rezultate, ali poštovanje mera nije za pohvalu

Društvo -

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da četiri miliona doza vakcine protiv korone, koliko je dosad dato građanima Srbije, "daje rezultate", što se vidi i po manjem broju novoobelelih, ali da pridržavanje epidemijskih mera "nije baš za neku pohvalu".

- Veliki deo gradjana ih poštuje ali solidan deo to ne čini. Treba nam još opreza, nije ništa gotovo - naglasio je Đerlek za televiziju Pink.

On je ukazao da je sad "velika društvena odgovonost na mladima i radno sposobnom stanovništvu od 40 do 60 godina".

- Verujem da od njih zavisi da li ćemo 30. juna imati ono što smo zacrtali - tri miliona revakcinisanih građana - rekao je Đerlek, pozivajući ih da se vakcinišu.

Kako je istakao, "nada se da su oni svesni da se odazovu masovnoj vakcinaciji", pohValivši starosnu grupu od 64 godine i više, koji su se pokazali lično veliku odgovornost".

On je naveo da pobediti korona virus nije lako, ukazujući da, "neće nas lako napustiti, treba biti realan".

- Brojke su mnogo bolje nego što su bile, ali jedino ako budemo imali ispod 100 novozaraženih na dnevnom nivou tad možemo da kažemo da smo pobedili koronu - rekao je Đerlek.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track