Tijanić: Nikoliću, je l’ ti to vodiš hajku na mene?

Direktor RTS napao predsednika države

Tijanić: Nikoliću, je l’ ti to vodiš hajku na mene?

Društvo -
Prvi čovek RTS Aleksandar Tijanić reagovao na intervju Radoslava Pavlovića iz prošlog meseca i uputio otvoreno pismo Tomislavu Nikoliću

BEOGRAD - Prozivka!Direktor RTS Aleksandar Tijanić uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kome ga je upitao zašto svom „novoustoličenom kulturnom savetniku“ Radoslavu Laletu Pavloviću dozvoljava da iznosi „neistine, falsifikate, neargumentovane političke sudove, samovoljno proširuju svoja ovlašćenja ili organizuju medijske hajke“.U pismu Tijanić dalje pita „da li Pavlović uživa zaštitu kabineta i pravni imunitet kad, kao autolicencirani srbomer, podstiče razliku među Srbima ispravne genetike i srpskih mutanata sa Kosmeta?“- Je l’ to početak nečega što ne znamo kako će se završiti? U brojnim medijskim najavama - šta će sve, čim sedne u moćnu fotelju savetnika, da uradi Savetu RRA, Upravnom odboru i generalnom direktoru RTS - vaš kulturnjak me, rasistički, obeležava složenom, višeznačnom formulom „nesrećnik iz Podujeva“?! - upitao je Tijanić i nastavio:- Da li je Pavlović samo vaš kulturološki savetodavac ili predstavlja, kako sam veruje, ispupčeni „komad“ predsednika, što ga čini autonomnim političkim faktorom zaduženim za ustrojstvo i kontrolu kulture, medija, institucija, kadrovsku politiku, Ministarstvo kulture?Nije baš najjasnije na šta je Tijanić reagovao, ali poslednje Pavlovićeve izjave, po kojima Tijanić nije dobro obavljao posao na RTS, date su pre skoro mesec dana (25. jula). Zašto je direktor RTS sad našao da piše pisma, nije jasno, jer on nije želeo da odgovori na naše pitanje, već nam je samo spustio slušalicu. Slično se, uz opasku da ništa ne želi da komentariše, poneo i Pavlović.U kabinetu predsednika Srbije dobili smo kratak komentar:- Na lament Aleksandra Tijanića nad sopstvenom sudbinom nemamo nikakav komentar. Sam je sve rekao - poručila nam je Stanislava Pak iz kabineta predsednika Srbije.Inače, Radoslav Lale Pavlović imenovan je na funkciju savetnika za kulturu predsednika Srbije 1. avgusta. U sukob s Tijanićem ušao je zbog neslaganja u vezi sa snimanjem serije o Aleksandru Karađorđeviću za RTS.

Tijanić povređen i uvređen
Tijanić povređen i uvređen

Šta je rekao Tomin savetnikRadoslav Pavlović je u intervjuu kazao da je situacija u RTS loša, da je Javni servis u ogromnim dugovima, da nema plata i da će kuća stati s radom. On je rekao da zbog toga neko mora da odgovara.- Prvo moramo da vidimo šta ćemo sa ovim nesrećnikom iz Podujeva - izjavio je Pavlović za Vesti. On je još rekao da Tijaniću nije mesto u RTS.

Žalićemo se na proroka PavlovićaTijanić je najavio da će se RTS obratiti srpskom pravosuđu, nadležnim institucijama za kontrolu rada i zaštitu RTS, te OEBS i Evropskoj komisiji:- Pitaćemo da li je vaš savetnik oslobođen štetnog uticaja zakona? Biće to, slutim, samo tužni abortus umišljenog savetničkog pokušaja da sebe prikaže kao važnog samozvanog proroka zlokobnih vremena. No, iskustvo mi nalaže opreznost: ako je prorok Pavlović oslobođen zakona kad i stida, ponoviću pitanje upućeno vama: Šta to onda, predsedniče, počinje u Srbiji i kako će se završiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track