Najnovije vesti

KOVID OSIGURANJE I 10.500 DINARA: Polisa garantuje 5 benefita, a jedan je POSEBNO ZNAČAJAN ako dobijete koronu na odmoru
Foto: Profimedia

turisti sve oprezniji

KOVID OSIGURANJE I 10.500 DINARA: Polisa garantuje 5 benefita, a jedan je POSEBNO ZNAČAJAN ako dobijete koronu na odmoru

Društvo

Sezona letnjih odmora je počela, sve više građana kreće na more, a imajući u vidu nepovoljnu epidemiološku sliku u mnogim zemljama, turisti su sve oprezniji.

Tako im je osiguranje od korone tokom letovanja danas na vrhu prioriteta, a koje u zavisnosti od sadržaja paketa košta od 5.200 do 10.500 dinara za celu porodicu.

Danas većina osiguravajućih kuća u Srbiji nudi dodatno osiguranje u slučaju da na moru dobijete koronu, a imajući u vidu da su sva stanja koja imaju epidemijski ili pandemijski karakter, inače, isklјučena iz standardnih putničkih osiguranja.

Kovid osiguranje u praksi je skuplje od standardnog putničkog osiguranja i za 50 odsto. Cena zavisi od sadržaja paketa i naravno broja članova koji se osiguravaju.

Cena polise osiguranja za četvoročlanu porodicu tokom 10 dana letovanja u Grčkoj, Hrvatskoj ili Crnoj Gori sa pokrićem kovida-19 iznosi između 5.200 dinara i 10.500 dinara u zavisnosti od nivoa paketa koji odabere osiguranik.

Ukoliko odaberu polisu bez dodatnog pokrića za korona virus cena iznosi između 3.500 i 7.000 dinara.

Ako putujete sami, cena polise za desetodnevno letovanje sa kovid pokrićem kreće se od 1.900 do 4.200 dinara, a bez ovog dodatka košta između 1.200 i 2.800 dinara.

Šta obuhvata kovid osiguranje?

Kovid osiguranje najčešće obuhvata troškove neophodnih medicinskih pregleda ovlašćenog lekara i medicinski opravdano testiranje u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije korona virusom, a radi dijagnostifikovanja i pružanja hitne medicinske pomoći.

Takođe, podrazumeva i nabavku lekova u vanbolničkom lečenju za slučaj potvrđene infekcije i bolničko lečenje i repatrijaciju, odnosno povratak u zemlju. I to je za mnoge građane možda i najznačajnije.

U najvećem broju osiguravanja, pokrićem kovida-19 nisu obuhvaćeni troškovi preventivnog testiranja na korona virus kao ni troškovi boravka u karantinskoj izolaciji.

Važno je da putničko zdravstveno osiguranje obavezno mora biti zaključeno pre početka putovanja, odnosno neophodno je da se putnik osigura dok još nije napustio Republiku Srbiju.

Treba znati i da neke osiguravajuće kuće imaju starosno ograničenje pa se po polisi putničkog zdravstvenog osiguranja mogu osigurati lica do navršenih 85 godina. Kao godine života osiguranika uzimaju se godine na početku ugovorenog perioda osiguranja.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track