PREVARILI PORODICU VOJNIKA POGINULOG NA KOŠARAMA: Porodica poslala novac u Albaniju za otkup, ali svog Slavka više NISU VIDELI
Foto: Printscreen/Instagram

bezdušno

PREVARILI PORODICU VOJNIKA POGINULOG NA KOŠARAMA: Porodica poslala novac u Albaniju za otkup, ali svog Slavka više NISU VIDELI

Društvo -

Bezdušni prevaranti zloupotrebili su bol porodice vojnika Slavka Krunića koji je poginuo na Košarama.

Slavko je poginuo 4. maja 1999. godine kad je pogođen snajperom u predelu glave. Njegovo telo nije moglo biti izvučeno pa je Slavko ostao na Prokletijama do kraja rata, a porodici je nekoliko dana nakon njegove pogibije javljeno da je nestao.

Njegove posmrtne ostatke Kfor je nakon rata predao srpskim vlastima te je sahranjen kao NN lice u grobnici broj 521 na groblju Lešće u Beogradu.

- Dok još nije bio identifikovan njegovim roditeljima je javljeno da se nalazi u Albaniji i da je za njegovo oslobađanje potrebna velika svota novca. Roditelji su sve uslove ispunili i predali novac, ali od Slavka nije bilo ni traga ni glasa - otkriveno je nedavno na stranici posvećenoj herojskoj borbi na Košarama.

Slavko Krunić rođen je 5. decembra 1978. godine u Gornjem Milanovcu od oca Tioslava i majke Ljiljane. Odrastao je u selu Kamenica.

Juna 1998. godine otišao je na odsluženje vojnog roka na obuku za graničare, a septembra meseca dobija prekomandu u 53. granični bataljon na karaulu Košare.

Video je sve strahote rata o kojima je pisao devojci u pismima. Njegova najveća želja je bila da se iz rata vrati živ. U svom poslednjem pismu, datiranom na 20. april 1999. godine, rekao je da u sebi oseća tugu i bes zbog poginulih drugara i da je već 12 dana na ivici života i smrti.

Porodica je inače 2003. godine pristala na DNK analizu. Njegovi posmrtni ostaci su nakon toga ekshumirani i Slavko je sahranjen u svom rodnom selu 11. oktobra iste godine.

Na dvadesetogodišnjicu smrti otkrivena mu je bista u selu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track