Najnovije vesti

SVETSKI DAN DETETA: Pogledajte prelepe radove korisnika ustanove Sremčica koji ZAUVEK ostaju MLADI!
Foto: sremcicadom.org.rs

poštujmo različitosti

SVETSKI DAN DETETA: Pogledajte prelepe radove korisnika ustanove Sremčica koji ZAUVEK ostaju MLADI!

Društvo

Korisnici Ustanove za decu i mlade "Sremčica" povodom Svetskog dana deteta, nacrtali su crteže u sklopu izložbe "Zauvek deca", koja ima za cilj da skrene pažnju javnosti na osobe sa mentalnim poteškoćama u razvoju.

marina vidojević
foto: Privatna Arhiva

- Ovaj datum za nas u Sremčici je posebno važan. Naši korisnici zauvek mentalno ostaju deca, bez obzira na njihov fizički razvoj. Napredak se ostavaruje uz pomoć terapije, ali ne može doći do potpunog izlečenja. Kako se Svetski dan dece proslavlja u celom svetu, a uz pomoć manifestacija podiže svest o različitim grupama dece, želeli smo da i mi obeležimo ovaj dan - poručila je Marina Vidojević, direktorka Ustanove.

foto: sremcicadom.org.rs

Prema njenim rečima u odnosu na prethodne godine Srbija je danas zemlja koja prihvata razlike, a samim tim i obezbeđuje bolji položaj za decu iz kategorije korisnika Ustanove "Sremčica".

- Aktivnim radom borimo se za obezbeđivanje boljih uslova za život dece u Sremčici. Mi smo svi jedna velika porodica i trudmo se da maksimalno budemo posvećeni i istrajni u svemu što radimo - podvukla je Vidojević i dodala da veliku zahvalnost duguju resornom ministarstvu na podršci.

foto: sremcicadom.org.rs

Ustanova za decu i mlade "Sremčica", je ustanove socijalne zaštite koja je prva počela sa zbrinjavanjem dece i omladine ometene u razvoju, još davne 1969. godine.

Sremčica, Svetski dan deteta, ustanova za decu i mlade
foto: sremcicadom.org.rs

Sremčica predstavlja primer modernog sistema rezidencijalne brige i dobre prakse u radu sa osobama sa smetnjama u razvoju, u okviru kog se promovišu i zastupaju inovativne metode u radu sa ovom populacijom, kao i naučno istraživački rad.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track