ISTRAŽIVALI SMO: Kakve su cene ovogodišnjih aranžmana za letovanja na ČETIRI omiljene lokacije SRBA
Foto: Kurir Televizija

KURIR TELEVIZIJA

ISTRAŽIVALI SMO: Kakve su cene ovogodišnjih aranžmana za letovanja na ČETIRI omiljene lokacije SRBA

Društvo -

Sprovođenjem opšte imunizacije stanovnici Srbije mogu da razmišljaju o putovanjima, ali uz oprez. Svaki putnik bi trebalo da bude dobro upoznat sa pravilima i merama koje važe u zemlji u koju putuju, a Kurir televizija je istraživala kakve su cene ovogodišnjih aranžmana za odlazak na more u zemlje gde je ulazak našim građanima olakšan.

Građani koji planiraju da putuju u Grčku ili Crnu Goru, uglavnom rezervišu apartmanski smeštaj. U ponudama za Grčku u cenu je uglavnom uračunat i prevoz, a one se kreću od 120 evra pa naviše, za polazak u predsezoni polovinom juna. Za isti termin, smeštaj se može naći u Crnoj Gori za najmanje 100 evra, bez prevoza.

1 / 1 Foto: Kurir Televizija

Egipat i Turska nude hotelski smeštaj, pune pansione i olinkluziv opciju, uz avionski prevoz. Cene se kreću od 430, odnosno 450 evra za desetodnevni boravak. Ovo se odnosi na hotele sa četiri zvezdice, dok su bolji smeštaji skuplji. Sam ulazak u navedene zemlje olakšan je za građane Srbije.

Preporuka je da se svaki putnik dobro informiše o pravilima i merama koje važe u zemlji u koju putuju.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije očekuje da se pravila promene krajem ove nedelje i da bi trebalo da važe od sledećeg ponedeljka.

"U ovom trenutku u Grčku može da se uđe sa potvrdom o vakcinaciji, bilo koja vakcina, dve nedelje od revakcinacije, možemo da uđemo ukoliko nismo vakcinisani sa negativnim PCR testom ili sa dokazom da smo preležali bolest", objasnio je Seničić.

U našoj anketi pogledajte šta naši građani kažu o tome gde će i da li će ići na letovanje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:54

Aleksandar Seničić o ulasku Srba u Grčku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track