MINISTAR MOMIROVIĆ: Ulaganjem u puteve pomažemo razvoj Ovčar Banje
Foto: Kurir

infrastruktura

MINISTAR MOMIROVIĆ: Ulaganjem u puteve pomažemo razvoj Ovčar Banje

Društvo -

Na sastanku Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj Ovčarsko-kablarske klisure, kome je prisustvovao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, razgovaralo se o infrastrukturnim projektima koji će dodatno preurediti ovo područje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Vlada Srbije podržava razvoj Ovčarsko-kablarske klisure. Trenutno investiramo i gradimo 10 auto-puteva, investiramo u brze pruge, a portfolio investicija ministarstva iznosi 23 milijarde evra", rekao je Momirović.

Dodao je da, ako ne budemo razvijali lokalne samouprave i ako Ovčar Banja ne postane centar turizma i ljudi koji u njoj žive ne budu mogli da nađu bolje plaćene poslove, nećemo potpuno ostvariti ciljeve.

Ministar Momirović je istakao da je Ovčarsko-kablarska klisura kao važno mesto kulturnog, istorijskog i duhovnog nasleđa Srbije, bitan centar na turističkoj mapi naše zemlje.

Završetkom dela auto-puta Miloš Veliki od Preljine do Požege biće izmešten saobraćaj iz Ovčarsko-kablarske klisure, što će omogućiti zaštitu prirodnog dobra i ekosistema ove regije.

U sklopu revitalizacija ove klisure najznačajniji projekti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su čišćenje jezera Međuvršje, sanacija železničke stanice Ovčar Banja, rekonstrukcija i proširenje saobraćajnice ka Kablaru, izgradnja parking-odmorišta u Međuvršju.

Ovčarsko-kablarsku klisuru godišnje obiđe oko 200.000 posetilaca a ulaganjem u turističke kapacitete, nove puteve i železničku infrastrukturu, očekuje se povećanje broja posetilaca i ekonomsko i turističko jačanje ovog kraja i cele Zapadne Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track