Najnovije vesti

NASILJE RODITELJA NAD DECOM
01:45

NASILJE RODITELJA NAD DECOM

KURIR TELEVIZIJA

SPAS ZA MALOLETNIKE KOJI TRPE NASILJE: Deca mogu da pripadnu srodniku ukoliko ih roditelji MALTRETIRAJU!

Društvo

Snimak brutalnog prebijanja sina od strane oca u osnovnoj školi pred vršnjacima zgrozio je javnost. Polako se otkrivaju razlozi ovog mučkog nasilja se otkrivaju, te je otkriveno da je sin slagao oca i otišao da se druži sa vršnjacima sa kojima on ne želi da vidi da se druži.

nasilje nad decom
foto: Kurir Televizija

Svakako, za ovakvo nasilje nama opravdanja i ovakvo kažnjavanje nad maloletnim licima bi trebalo što pre da se sankcioniše.

- Šta god da je dečak uradio, a čujemo da je navodno slagao oca, to ne bi smeo i trebao da bude razlog za jedno ovakvo ponašanje koje prevazilazi okvir vaspitnog i neke primerene roditeljske kazne, već je apsolutno odraz potpunog gubitka bilo kakve kontrole - rekla je psiholog Radmila Vulić Bojović.

nasilje nad decom
foto: Kurir Televizija

Da bi se sprečile stravične posledice na mentalni razvoj, ono se odlukom suda izdvaja iz porodice, a protiv majke ili oca nasilnika se pokreće krivični postupak.

nasilje nad decom
foto: Kurir Televizija

- To dete se prvo stavlja pod privremeno starateljstvo, a potom ukoliko sud liši roditelja roditeljskog prava, dete dobija starateljstvo. Nekad je to neposredno starateljstvo kada centar vrši, a ukoliko imamo dobre srodnike tj. srodničku podršku onda srodnici mogu biti staratelji deteta - rekla je socijalna radnica Kristina Vidak.

nasilje nad decom
foto: Kurir Televizija

I građani se slažu da je ovakvo ponašanje roditelja apsolutno neprihvatljivo.

"Pojedinci ne zaslužuju da nudu roditelji, "Grozno, šta da kažem", "Ako je mali slagao morao je da snosi sankcije od oca, ali ne ovako", samo su neki od komentara.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE UŽIVO DA GLEDATE KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

PSIHOTERAPEUT O MUČKOM NASILJU OCA NAD SINOM
03:22

PSIHOTERAPEUT O MUČKOM NASILJU OCA NAD SINOM

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track