MILICA JE BRATU DALA BUBREG I PODARILA MU NOV ŽIVOT: Dušan će od sada opet živeti normalno, došao je kraj mučnim hemodijalizama
Foto: Shutterstock

veliko srce

MILICA JE BRATU DALA BUBREG I PODARILA MU NOV ŽIVOT: Dušan će od sada opet živeti normalno, došao je kraj mučnim hemodijalizama

Društvo -

Sestra Milica (38) dala je bubreg svom bratu Dušanu (29) i podarila mu nov život, ovu lepu vest saopštio je doktor Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju u Nišu na kojoj je obavljena transplantacija bubrega, prva nakon 16 meseci pauze koju je nametnula epidemija korona virusa.

“Za samo tri dana nakon operacije, vrednosti kreatinina i ureje (parametri koji pokazuju funkciju bubrega) koje su bile povišene kod Dušana za više od 10 puta u potpunosti su se normalizivale. Dušan ce imati potpuno normalam život i više mu neće trebati hemodijaliza”, navodi doktor Milić, piše Blic.

Prema njegovim rečima, urađena transplantacija pokazuje i snagu UKC Niš jer da bi se operacija uspešno obavila bilo je neophodno učešće velike ekipe od oko 30 do 40 članova.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA / ALESSANDRO DI MARCO

On se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj operaciji – nefrolozima, urolozima, vaskularnim hiruzima, anestezilozima, medicinskim sestrama, svim bolničarima i higijeničarima ovog zaista velikog tima.

Hiljadu pacijenata čeka donora

On je apelovao na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu trasplantacioni program jer na organe čeka veliki broj pacijenata.

„Svi mi zajedno želimo Dušanu i Milici sve najbolje u životu i molimo sve one koji budu u prilici da pomognu transplantacioni program jer na transplantaciju bubrega u Srbiji čeka više od 1.000 ljudi. Svi zajedno mozemo mnogo, sami svakako manje“, zaključuje doktor Milić.

(Kurir.rs/Blic, B.J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track